Regija
POSUDIONICA POMAGALA CRVENOG KRIŽA DONJI MIHOLJAC

Ortopedska pomagala koristi 50 osoba u potrebi
Objavljeno 16. rujna, 2020.
DONJI MIHOLJAC

Hrvatski Crveni križ sa svojim društvima pokrenuo je humanitarni projekt "Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala" u kojem sudjeluje i Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac.

Cilj je projekta pomoći osobama u potrebi da lakše dođu do medicinskih i ortopedskih pomagala. Korištenje pomagala je besplatno, a namijenjena su osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim gerijatrijskim bolesnicima, kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata, prijeloma ekstremiteta te naglo oboljelim osobama.

- Posudionica ortopedske opreme trenutačno ima pedesetak korisnika na području našeg djelovanja. Od opreme najčešće se posuđuju hodalice rolatori i invalidska kolica, a u posudionici se mogu posuditi i štake, sklopivi bolnički kreveti, antidekubitalni madraci, štapovi, toaletne stolice, stolac za kadu, stranice za krevet i slično – navodi ravnatelj GDCK-a Donji Miholjac Ivan Petriševac.

Gradsko društvo Crvenog križa Donji Miholjac prošle je godine posjedovalo 46 različitih bolesničkih pomagala, a zahvaljujući donacijama iz Berlina u lipnju i srpnju ove godine je povećan fond pomagala. Stigla su invalidska kolica, hodalice rolatori i elektronski medicinski kreveti.

- Zahvaljujući velikodušnoj donaciji iz Berlina, obogatili smo fond pomagala u svojoj posudionici za 15 invalidskih kolica, 11 hodalica rolatora i četiri elektronska medicinska kreveta. Zahvalni smo obitelji Wischnewski i prijateljima, Hrvatskoj katoličkoj misiji i svima ostalima koji su omogućili donaciju. Donirana četiri elektronska kreveta vrlo su brzo našla svoje korisnike. Potrebe su velike, no zahvaljujući trudu brojnih ljudi dobrog srca iz cijele Hrvatske i šire, uspijevamo prevladati poteškoće koje nam se ponekad javljaju u radu. Zahvaljujemo svima koji doniraju, ali i onima koji nam uskaču za prijevoze, dostave, popravke... Pomažući nama, pomažete mnogima - napominje ravnatelj Ivan Petriševac. Medicinske elektronske krevete sastavljaju pripadnici Interventnog tima Crvenog križa.

Svi koji su u potrebi za medicinskim i ortopedskim pomagalima mogu se javiti Crvenom križu Donji Miholjac na adresi Gajeva ulica 15A ili na telefon broj 031/631-410. S. Fridl
Ivan Petriševac

ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac

Posudionica ortopedske opreme trenutačno ima pedesetak korisnika na području našeg djelovanja. Od opreme najčešće se posuđuju hodalice rolatori i invalidska kolica
Možda ste propustili...

PROBLEM TRAJE PET GODINA, BEZ RJEŠENJA

Kolone kamiona opet pred Tovarnikom, i 500 dnevno

SAVJET ZA SLAVONIJU, BARANJU I SRIJEM

U Baranji završilo 17 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FARMA SVINJA OPG-A ČOLAKOVAC-MIJIĆ

iz Gradišta će u 2021. pršutarima isporučiti 1600 butova

2

O NEDOSTATKU PEDIJATRA NA MIHOLJAČKOM VIJEĆU

Grad liječniku daje stan

3

BUNDEVA SVE TRAŽENIJA NAMIRNICA

Belcarove rekorderke
ukras su i poslastica