Regija
ADRENALINSKI VIKEND U SKLOPU “ZELENIH STAZA DUNAVA I DRAVE”

Od Belišća preko Osijeka i Porića do Erduta kanuima, biciklima ili “cipelcugom”
Objavljeno 15. rujna, 2020.
BELIŠĆE - U sklopu projekta "Zelene staze Dunava i Drave", u organizaciji Općine Erdut i Grada Belišća, proteklog je vikenda organiziran vrlo zanimljiv i aktivan dan u prirodi na relaciji Belišće – Osijek – Porić – Erdut.Bila je to još jedna iznimna prilika za avanturiste željne dobrog provoda da isprate ljeto i provedu aktivan i zabavan dan koji je obuhvatio regatu kanuima od Belišća do Osijeka, vožnju biciklima od Osijeka do Porića i pješačenje od Porića do Erduta. Sudionici su mogli sudjelovati na svim aktivnostima ili se uključiti na početnim točkama svake od aktivnosti. Predviđena ruta prolazila je kroz predivne krajolike uz Dravu i Dunav, a završila u Erdutu. Bila je prilagođena amaterima i za nju nije bila potrebna visoka razina forme kako bi se odradile sve aktivnosti.

Broj sudionika koji mogu sudjelovati na regati bio je ograničen na njih 40, broj sudionika u vožnji biciklima na 60, a za pješačenje predviđeno je bilo 100 sudionika, a zanimanje za sudjelovanje bilo je iznimno veliko. Svaki sudionik dobio je majicu i zahvalnicu za sudjelovanje, osvježenje na lokacijama predviđenima za odmor, ručak na završetku te kanu s odgovarajućom opremom, organiziran prijevoz, prijevoz potrebne opreme te osiguranje HGSS-a. Bila je organizirana i mogućnost iznajmljivanja bicikala.

Priča je počela ranojutarnjim okupljanjem u Belišću, odakle je regata krenula prema Osijeku na kupalište Copacabana, uz odmor i osvježenje. Tamo je vesela družina promijenila prijevozno sredstvo i prebacila se na bicikle kojima su se uputili prema Poriću. Odatle je bio predviđen put za Erdut pješačenjem ekološko-edukativnom stazom Porić. Događaj se odvijao prema preporučenim mjerama uz suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko–baranjske županije.

Valja podsjetiti da se projekt Zelene staze Dunava i Drave vrijedan više od 17,2 milijuna kuna financira iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 - 2020.

Sufinancirao ga je EU iz Fonda za regionalni razvoj. Glavni korisnik je Općina Erdut uz partnere - Grad Belišće, JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, JU Županijska razvojna agencija županije, TZ Općine Erdut i Grada Belišća te Kajak kanu klub. L. Aničić

Lidija Aničić
Kraj projekta koji će popularizirati kontinentalni turizam i prirodne ljepote predviđen je za 30. rujna.
Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike