Osijek
UOČI GRADSKOG VIJEĆA

SDP-ov se Klub sastaje u srijedu
Objavljeno 15. rujna, 2020.
U srijedu, dan uoči održavanja sjednice Gradskog vijeća Osijeka, sastat će se Klub vijećnika SDP-a i tek tada će biti jasnije što se s tim klubom događa, izlaze li iz njega dva (ili čak i tri) vijećnika, je li riječ o njihovu općenitom nezadovoljstvu vezano uz rad lokalne stranačke organizacije te hoće li i dalje podržavati većinu u Vijeću.

Milan Blagojević, predsjednik kluba, i jučer je u razgovoru za naš list potvrdio kako nema saznanja da netko od članova namjerava napustiti klub. To se, uostalom, i ne mora dogoditi na samom klubu s obzirom na to da je prema Poslovniku dovoljno da prije početka sjednice vijećnik preda svoju namjeru predsjedniku Vijeća. Bi li bilo neozbiljno sjediti sa svojim stranačkim kolegama a ništa im ne reći? Ili bi njihov nedolazak na sjednicu stranačkog kluba bio dovoljan znak?

Za sada je izvjesno da se SDP-ov Goran Mikan vraća u vijećničke klupe. On je odmah na konstituirajućoj sjednici svoj mandat stavio u mirovanje. Sve do sada. Krajem kolovoza predao je zahtjev da mu se aktivira mandat. Njega se spominjalo kao vijećnika koji će izići iz kluba, no na naš upit to nije htio komentirati.

Neđeljko Knežević, pak, potvrdio je da izlazi iz kluba i stranke, ali također u razgovoru za naš list nije htio komentirati svoje stavove. U prvi su mah kuloari govorili kako je u pitanju i treći vijećnik koji izlazi iz kluba, upućivalo se na Nebojšu Dmitrovića, no on je demantirao te glasine. "Namjeravam se još aktivnije uključiti u rad stranačkih tijela, pa sam se kandidirao za Glavni odbor SDP-a", potvrdio nam je Dmitrović.

Klub vijećnika SDP-a ima sedam članova, no kao sedma im se pridružila Ivana Šojat kao nezavisna vijećnica. ​Kako su za osnivanje kluba u Gradskom vijeću dovoljna dva vijećnika, vidjet će se hoće li se Knežević i Mikan odlučiti za takav potez.

No to neće biti jedina promjena. Dragan Vulin, koji je u radu Vijeća participirao kao nezavisni vijećnik, u međuvremenu je objavio svoj ulazak u HDZ, pa će od ove sjednice biti dio Kluba vijećnika HDZ-a. Njega će u tome pratiti i Karlo Šatvar, koji je također kao nezavisni vijećnik s Vulinom bio dio Kluba nezavisnih vijećnika. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike