Sport
OSIJEK II STIGAO DO PRVE POBJEDE

Sjajan pogodak Benića slomio otpor Sinjana
Objavljeno 14. rujna, 2020.
Nogometaši Osijeka II došli su do prve pobjede u novoj drugoligaškoj sezoni, a susret je otprilike izgledao po onoj "tri pišem, ništa ne pamtim." Prvo poluvrijeme bilo je prava uspavanka. Osijek II teško je pronalazio rješenja protiv zgusnute gostujuće obrane, a Junak je vrlo rijetko prijetio na drugoj strani. Ipak, u 17. minuti Bašić-Šiško mogao je goste dovesti u vodstvo, ali je prvo njegov udarac blokirao Gačić, a nakon udarca iz kuta lopta je prošla kroz peterac, pala na drugu vratnicu pred Bašić-Šiška, koji je ostao iznenađen pa se ništa nije dogodilo. U 33. minuti Mišković je pucao iz slobodnog udarca s 25 metara, Runje je loše reagirao i kratko odbio loptu na koju je natrčao Magdić, ali je u drugom navratu vratar gostiju puno bolje reagirao i spriječio pogodak. Osijek II je ipak uspio doći do prednosti prije odmora zahvaljujući kaznenom udarcu koji je nad Sekulićem skrivio Jandrek, a sigurno ga je realizirao Josip Gačić. Nastavak utakmice sjajnim pogotkom otvorio je Adam Benić kada je udarcem s preko 25 metara smjestio loptu u sam gornji lijevi kut za 2:0. I to je trenutak koji je spasio to sparno poslijepodne u Gradskom vrtu. Istina, drugi dio utakmice bio je nešto sadržajniji od prvog s više prilika za pogotke na obje strane, ali nakon tog Benićevog projektila mreže se više nisu tresle, a tome su najbliže bili gosti koji su preko Jandeka u 57. minuti pogodili vratnicu, a u 84. minuti Barešić je morao spašavati ispred zahuhtalog Maganića. S druge strane Sekulić je imao dvije dobre prilike koje nije uspio pretvoriti u pogodak. Osječani će na koncu biti zadovoljniji jer su u toj skromnoj predstavi bar uzeli bodove. D.Keler
OSIJEK II** 2 (1)

JUNAK**0

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme: vruće. Teren: dobar. Bez gledatelja. Sudac: Ante Bundović (Bjelovar) - 7. Strijelci: 1:0 Gačić (40-11m), 2:0 Benić (47). Žuti kartoni: Almeida, Ljubić (Osijek II), Fuštin, Vuković, Vagdić (Junak).

OSIJEK II: Barešić 6,5, Magdić 6,5, Gačić 6,5, Almeida 6 (od 46. Barišić 6), Stranput 6 (od 69. Kuprešak -), Prpić-Bosanac 6 (od 69. Babin -), Ljubić 6, Benić 7 (od 87. Karamatić -), Todorov 6,5, Sekulić 6,5 (od 87. Latković -), Mišković 6.

JUNAK: Runje 6, Vardić 5,5, Vuković 6, Botica 6 (od 82. Mihovilović -), Rončević 6, Fuštin 5,5 (od 63. Bliznac 5,5), Jenjić 6, Jandrek 6 (od 69. Maganić 6), Marunica 5,5 (od 82. Andrić -), Bašić-Šiško 5,5 (od 69.Vrljičak -), Mastelić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: ADAM BENIĆ (OSIJEK).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike