Sport
VEDRAN JUGOVIĆ SJAJAN PROTIV RIJEČANA

Šef je rekao da budemo opasni iz baš svih pozicija, da i vezni moraju zabijati
Objavljeno 14. rujna, 2020.

Vedran Jugović u najboljoj je formi od svih osječkih nogometaša na početku nove sezone. Dokazao je to i u susretu protiv Rijeke, u kojem je bio najbolji pojedinac na terenu, a osim toga je i načeo suparničku mrežu pogotkom već u petoj minuti utakmice.

Time je svakako znatno olakšao put bijelo-plavima prema prvoj ovosezonskoj pobjedi koja je vratila optimizam i dobro raspoloženje.

- Pobjeda je potpuno zaslužena, što se vidi i po konačnom rezultatu. Dobro smo se postavili od početka, baš onako kako je trebalo. Nismo težili nikakvim komplikacijama, naprotiv, igrali smo jednostavno, što je trener i tražio od nas. Svatko je dao sve od sebe, što je i najvažnije, a to nam se vratilo u obliku uvjerljive pobjede u derbiju. Ona će nam dati nužan vjetar u leđa i biti pravi poticaj za ono što nas čeka u nastavku sezone - rekao je Vedran Jugović.

U biti, njegova kvaliteta nije ni bila upitna, no otkako se prošlog ljeta vratio kući, stalno su ga maltretirale ozljede, pa je prošla natjecateljska godina praktično bila za zaborav jer je počeo konstantno igrati tek pred sam njezin kraj. No, sada, kada je zdrav, sve mu se vraća, a o njegovoj dobroj formi svjedoči i podatak kako je nakon četiri kola jedini igrač Osijeka koji se dvaput uspio upisati u strijelce. Osim toga čini se kako će kod Nenada Bjelice imati ofenzivniju ulogu negoli je to ranije bio slučaj. Često se Jugović tijekom susreta s Rijekom nalazio u završnici akcija, a mladog Nevistića na vratima Rijeke matirao je baš u maniri pravog rutinera. Sam si je stvorio priliku za pogodak i onda mirno prebacio istrčalog vratara gostiju.

- Šef nam je rekao kako od nas traži da budemo opasni i konkretni iz svih pozicija. I vezni igrači moraju zabijati golove, jer samo ako cijela momčad igra dobro, možemo računati na ovakve rezultate. Ovaj se put posrećilo meni, Bočkaju i Mierezu da budemo strijelci, no to je najmanje bitno, važno je da smo osvojili bodove koji su nam bili prijeko potrebni. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u sljedećim susretima.

Osijeku je realizacija bila problem na početku nove sezone jer je u tri susreta prije Rijeke postigao samo dva pogotka, a onda je taj učinak nadmašio u samo 90 minuta. Ta uvjerljiva pobjeda i prekid negativne serije koja je trajala još od završnice prošle sezone stigli su u pravom trenutku jer već u četvrtak bijelo-plave očekuje novi veliki izazov susret 2. pretkola Europske lige u kojem će biti domaćin Baselu.

- Znamo što nam ta utakmica nosi. Veliki je to ispit za nas protiv jakog protivnika s puno europskog iskustva. Mislim da smo pokazali da ćemo spremni dočekati taj dvoboj i da ćemo u njemu imati što reći, posebno jer će se igrati na našem terenu - zaključio je Vedran Jugović, u ovom trenutku najjači oslonac momčadi Osijeka. D.Keler
Vedran Jugović

veznjak NK Osijek

Trener od nas veznih igrača traži konkretan učinak u napadačkim akcijama, traži od nas pogotke, a eto meni se protiv Rijeke posrećilo da budem strijelac. Iako za mene od toga važnije što smo osvojili prijeko potrebne bodove.
BOHAR KORAK BLIŽE GRADSKOM VRTU
Nenad Bjelica još uvijek popunjava redove bijelo-plavih s novim igračima. Nakon što su prošlog tjedna stigli Mario Jurčević i Jose Antonio Caro koji bi trebali ojačati konkurenciju u defanzivi sljedeća meta je ofenzivne prirode. Nije tajna kako je Osijek zagrizao za slovenskog krilnog napadača Damjana Bohara iz poljskog prvoligaša Zaglebia. Zasad se koplja lome oko odštete, a prema posljednjoj Bjeličinoj izjavi pregovori se kreću u pozitivnom smjeru za Osijek, pa bi Slovenac možda već sljedećih dana mogao stići u grad na Dravi. Ako se taj transfer realizira, ostat će još samo jedna želja, a to je angažiranje jednog zadnjeg veznog. S obzirom na to da kod Bjelice to sve brzo ide, i taj bi igrač mogao u redove bijelo-plavih stići jako brzo.
Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike