Osijek
WINE & BIKE TOUR U ERDUTU

Hedonizam uz vina, koncert, poeziju i delicije
Objavljeno 13. rujna, 2020.
Ova tradicionalna manifestacija izuzetno je bitna za promociju erdutskog kraja u svakom pogledu

Izvrsnim koncertom "Urban&4" na vidikovcu iznad Dunava u Erdutskim vinogradima okrunjen je dvodnevni Wine & Bike Erdut u subotu navečer. Ovogodišnja je turistička manifestacija započela u petak večernjom predstavom u Erdutu Idi pa vidi Adam Scene te druženjem s glumcima u Vinariji Brzica.

U subotu se pak nastavila prijepodne s Wine & Bike biciklističko-vinskom utrkom na kojoj su sudionici tražili butelje vina po vinarijama i vinogradima erdutskog kraja. Snježana Brzica, pomoćnica ministrice turizma, podijelila je poklon-pakete najuspješnijima u skupljanju butelja: Nikoli Mileru, Ljubici Jagodić i Deniju Kremeru.

U subotu, koja je bila osmišljena kao Dan otvorenih podruma, puno je gostiju uživalo s čašom vina od jutra do kasne večeri na DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa uz vinare. Tomu je prethodila Poezija u čaši Enesa Kiševića - degustacija vina uz čitanje poezije.


Prethodno su u Vinariji Siber, vinara Mladena i Dušice koji su prvi napravili pjenušac u ovom kraju, posjetitelji mogli uživati u Pjenušavom doručku Erdutskog vinogorja pod organizacijskom palicom Salona of Sparkling Wines, Vinarije Siber i TZ OBŽ. Za prezentaciju dike Slavonije pobrinuo se Marko Pipunić, koji je za goste servirao slavonski doručak u vinogradu. Tamo je održan i erdutski "En primeur", kušanje premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Jugoslav Vesić, načelnik općine Erdut, zadovoljno je ocijenio ovu manifestaciju jedinstvenom. “Podupiremo ovakve stvari u svakom smislu jer to znači mnogo za ovaj kraj i ljude u kojemu se mnogi bave turističkom djelatnošću. Izuzetno je bitno za promociju erdutskog kraja u svakom smislu. I dalje će manifestacije poput ove imati našu podršku jer smo na razvoj turizma usmjerili mnoge naše aktivnosti”, kazao je Vesić.

Darko Pejić

VINOGORJE KOJE “LJUBI” NEBO I DUNAV
Snježana Brzica, koja je bila jedan od začetnika specifične manifestacije s obiljem aktivnosti, istaknula je značaj za vidljivost prirodne baštine i bogatstva onog što najviše imamo - to je vino kao proizvod i na tome se sve više razvija vinski turizam. “Ova je manifestacija bila začetna manifestacija s ciljem da se pokažu sve vinarije i sva ponuda erdutske općine koja je bogata i posebna po svojim ljepotama jednog od najvećih vinogorja u Hrvatskoj i po smještaju uz Dunav, po čemu je posebna također u odnosu na druge”, cijeni Brzica.
Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike