Regija
SURADNJA ŽUPANIJE I UOSI-JA SLATINA

Ugovori za desetero pomoćnika u nastavi
Objavljeno 13. rujna, 2020.
U velikoj županijskoj vijećnici potpisani su ugovori pomoćnika u nastavi i stručnoga komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju za školsku godinu 2020./2021. Sredstva je, kao jedina takva udruga u županiji, za deset pomoćnika u nastavi dobila Udruga osoba s invaliditetom Slatina. Oni će se brinuti za desetero učenika. Projekt je to koji je financiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a vrijedan je 347.235,20 nepovratnih kuna. U njegovoj je izradi sudjelovala Virovitičko-podravska županija, a omogućit će veći obuhvat učenika kojima je potrebna pomoć u svladavanju nastavnog gradiva. Dosad je Županija potpisala ugovore s 41 pomoćnikom u sklopu projekta "In-In – integracija i inkluzija", a za još tri će biti potpisani ugovori s jedinicama lokalne samouprave, odnosno općinama Pitomača i Špišić-Bukovica. No time ova priča ne staje.

– Sam proces osiguravanja pomoćnika nije završen, trajat će tijekom cijele školske godine. Za sve one učenike za koje se bude osigurao pomoćnik u nastavi župan će sklapati sporazume sukladno dogovorima s čelnicima lokalne samouprave – naglasila je Vesna Šerepac, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju.

S ovih desetero pomoćnika u nastavi Udruga osoba s invaliditetom Slatina ima čak 72 zaposlene osobe.

– Mi smo predstavnici civilnog društva, imamo 72 djelatnika koji se financiraju iz različitih projekata. Ovo je prvi put da smo projekt prijavili u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom. Provodimo i projekte "Zaželi", "Pomoć u kući"… Kroz projekt pomoćnika u nastavi podižemo samopouzdanje djeci koja imaju teškoće. Ona dobivaju podršku i olakšava im se integraciju u razred. Naravno, pomoćnici puno pomažu i učitelju jer su oni na raspolaganju učeniku za sve što mu treba, pa se učitelj može posvetiti predavanju nastavnog sadržaja svim učenicima u razredu – naglasila je Dijana Zelenka, predsjednica Udruga osoba s invaliditetom Slatina.

Dijana Stanić Rešicki
S novim ugovorima Udruga osoba s invaliditetom Slatina ima čak 72 zaposlene osobe
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CIJEPLJENJE PROTIV GRIPE U VALPOVŠTINI

Velike gužve, malo cjepiva,
liječnici prijetili i vrijeđali je

2

NEMA STOKE, NEMA INTERVENCIJA

Četiri su veterinarske ambulante u Cvelferiji stavile ključ u bravu

3

ISTOK RH ŽELE PRIBLIŽITI NJEMAČKOM TRŽIŠTU

Blue planet snima film o ponudi Slavonije i Baranje