Sport
ODBOJKAŠI S DRAVE OSTALI BEZ TROFEJA

Peti set odnio Kup Hrvatske, Mladost zasluženo pobijedila
Objavljeno 12. rujna, 2020.

Zadar je bio domaćin finalnih utakmica odbojkaškog Kupa Hrvatske u obje konkurencije. U SD Krešimir Ćosić, prvo su se za trofej borile djevojke, a u finalu je zagrebačka Mladost sa 3:0 (17, 21, 13) svladala Kaštela.

Ono što je uslijedilo poslije bilo je puno zanimljivije i neizvjesnije, a nakon 139 minuta velike borbe, finalna subota završila je dvostrukom pobjedom Mladosti. Zagrepčani su u borbi za trofej imali i više nego sebi ravnog rivala, ali nažalost Mursa-Osijek nije uspjela ponoviti doseg iz 2011. i po drugi puta osvojiti domaći Kup. A bila je momčad Marija Tepperta vrlo blizu, ali vodstvo od 1:0 i kasnije 2:1 u setovima ipak nije do kraja kapitalizirano.  Uspjeli su Zagrepčani odvesti dvoboj u peti set, u kojem su uglavnom i vodili. „Mursaši“ su uspjeli dostići i tri poena zaostatka i stići do 11:11. U ludoj završnici, igrači Mladosti (ovo im je 22. Kup) bili su mirniji stigavši tako do zaslužene pobjede.  Osječani nisu nagrađeni za odlično izdanje u kojem su ipak pokazali da se mogu nositi s najuglednijim klubovima. Sjajnu predstavu pružio je Ivan Matoković, ali ni njegovih 35 poena nije bilo dostatno za slavlje. Šteta. N. Benčina

MURSA-OSIJEK – MLADOST (Z) 2:3
ZADAR – SD Krešimir Ćosić. Bez gledatelja: Suci: Ivković i Jurković.
MURSA-OSIJEK: Bogdanović 12, Kraljević (L), Marinović (L), Gubić, Matoković 35, K. Šućur 10, Suk, Prlić, Ivančić 1, J. Šućur, Nedić 7, Šmital, Varga, Majer, Stanković 12.
MLADOST (Z): Višić, Cvanciger 4, Nikačević 9, Mitrašinović 20, Bakonji, Čupković 17, Šarčević (L), Vlašić, Đirlić 1, Devald, Radoš (L), Jakovac, Vranješ 5, Zeljković 20.
REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 19:25, 25:19, 22:25, 12:15

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini