Regija
POVODOM DANA ŽUPANIJE I OBLJETNICA OSLOBOĐENJA VOJARNI

Biciklima 168 kilometara kroz Virovitičko-podravsku županiju
Objavljeno 12. rujna, 2020.

SLATINA

Biciklistička ekipa Virovitičko-podravske županije VBR (veterani, branitelji, rekreativci) organizirala je danas (subota) biciklistički maraton pod nazivom „VPŽ 2020“ povodom obilježavanja Dana županije i obljetnice oslobođenja graničnih karaula i vojarni u Slatini i Virovitici.

Maraton dug 168 kilometara vozi se područjem Virovitičko-podravske županije, krenuo je u 8 sati iz Pitomače prema istoku, a biciklisti su prošli kroz Viroviticu, Lukač, Gradinu, Sopje, Čađavicu, Crnac, Zdence i Orahovicu te Podravskom magistralom natrag prema zapadu kroz Mikleuš i Novu Bukovicu, da bi oko 16 sati stigli u Slatinu. Biciklistički maraton vozili su Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Mario Kovač, Darko Dolovski, Tomislav Kolec i Matija Kolar, a logistička pratnja bio im je Martin Bišćan. 
– Našom vožnjom ukazujemo na značenje datuma iz rujna 1991. godine, kad su oslobođene prve dvije vojarne i granične karaule uz mađarsku granicu od Pitomače do Sopja. U svim općinama kroz koje smo prolazili dočekali su nas načelnici općina ili njihovi zamjenici, u Virovitici gradonačelnik Ivica Kirin i dožupan Darko Žužak, a u Slatini pročelnik Krunoslav Šarabok. Bicikle vozimo sukladno epidemiološkim mjerama, da bismo nastavili tradiciju i održali sjećanje na Domovinski rat, datume ratnih događanja i poginule suborce, za što smo i osnovani – rekao nam je sudionik maratona Mato Bubaš, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e VPŽ.

Nakon što su kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade odali počast poginulim hrvatskim braniteljima i kratko se osvježili, biciklisti su nastavili put Suhopolja i Virovitice.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike