Sport
SIMON ROŽMAN, TRENER RIJEKE:

Osijek ima novu energiju, moramo napokon pokazati inat
Objavljeno 12. rujna, 2020.

Reprezentativna stanka je gotova, a trener Rijeke Simon Rožman jedva je dočekao povratak svojih igrača na Rujevicu. Zbog obveza u različitim reprezentativnim selekcijama, ali i zbog ozljeda, Rožman je proteklih desetak dana na raspolaganju imao samo osmoricu igrača na treninzima. Njima je trener Rijeke uputio posebnu zahvalu.


- Ovih deset dana bilo je sve drugo nego idealno. Radili smo u uvjetima korone, bez svlačionica, bili smo testirani, a zbog reprezentativnih obveza na raspolaganju sam imao samo osam igrača. Mogu samo pohvaliti ove koji su s nama trenirali.


U kakvom su stanju došli igrači iz svojih reprezentacija?


- Rekao bih u mješovitom stanju. Imamo igrače koji su bili pod opterećenjem dvije utakmice po 90 minuta, a ima i onih koji nisu dobili ni minute. Tako da ukupno smo u jako dvojbenom stanju gledajući kompletnu momčad. No imali smo dva dana da se vratimo u fokus, da povratimo energiju kakvu smo imali kao ekipa i da povratimo stavove koje se želimo pokazati.


Nakon stanke odlazite u Osijek, koji je u međuvremenu dobio novog trenera. Koliko se Osijek može promijeniti u nekoliko dana s novim trenerom?


- Novi trener sigurno će donijeti novu energiju. Svaki igrač morat će se dokazivati. Činjenica je kako Osijek ima jako dobar igrački kadar, i to nije uopće dvojbeno. Jako je teško pripremati se za suparnika koji je promijenio trenera. Zato fokus mora biti na nama. Od vratara pa do najisturenijeg igrača. Moramo sve pripremiti. U posljednjim utakmicama u Osijeku ostali smo veliki dužnici. Uglavnom smo odigrali kvalitetno po jedno poluvrijeme, a ostatak utakmice nije bilo baš najbolje, pa nismo ni osvajali bodove. Ono što nam ne ide na ruku su vremenski uvjeti. Bit će opet jako vruće. Utakmica se igra u pet sati, a mi već četvrtu utakmicu igramo u tom prvom terminu, što opet nije idealno. No mi smo spremni. Moramo pokazati inat, kvalitetu. Sada slijede utakmice u kojima pokazujemo našu kvalitetu. Pred nama je mjesec dana do sljedeće reprezentativne stanke, do koje moramo biti na našoj maksimalnoj razini. Vjerujem kako će igrači već u subotu dati svoj maksimum. Naš cilj su sva tri boda.
Što se tiče zdravstvenog kartona Rijeke, stanku u prvenstvu Sterling Yateke iskoristio je kako bi otišao na artroskopiju s obzirom na to da već duže vrijeme ima poteškoća s koljenom. Rožmanu će hendikep na sredini terena biti neigranje Tibora Halilovića. On će biti "out" ne samo za utakmicu u Osijeku nego i jedno duže vrijeme. Tijekom stanke Rožmanova momčad dobila je i pojačanja. Ponovno jednoga Osječanina, što je jedno vrijeme bilo uobičajeno, a posljednjih godina, otkako se situacija u Gradskom vrtu stabilizirala, postala rijetkost. Naime, Riječanima je pristupio stoper Zoran Arsenić. Neće biti jedini bivši "bijelo-plavi". Za vratarsku poziciju naime konkurirat će Ivan Nevistić, koji se vratio s posudbe iz Varaždina. K.Lacković
Zoran Arsenić

bivši nogometaš Osijeka, danas Rijeke

Biti će čudno ako istrčim u Gradskom vrt u drugom, suparničkom dresu, ali sam maksimalno motiviran, željan dokazivanja upravo na terenu gdje sam odrastao. Osijek je moj grad, moj klub u kojem sam postao igrač, ali odlazak nije bio baš najljepši. Biti će puno emocija, ali profesionalac sam. RIjeka je moj novi izazov. Uzbuđen sam zbog povratka u hrvatsku nogometnu ligu. Veselim se svakoj utakmici.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana