Regija
MILIJUNSKO ULAGANJE U HITNU

Dobili dva nova vozila i biobag
Objavljeno 12. rujna, 2020.
SLAVONSKI BROD

Predstavnicima Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije ključeve dvaju novih vozila u petak je uručio brodsko-posavski župan Danijel Marušić, izvještava portal SBplus. Vozila su vrijedna ukupno milijun i 150 tisuća kuna, novac su osigurali Županija i Zavod za hitnu medicinu.

- Oprema kojom se vozila dodatno opremaju u vrijednosti je 300 tisuća kuna. Imaju pogon na sva četiri kotača zbog činjenice da na području Brodsko-posavske županije imamo brdskih krajeva u koje je do pacijenata u zimskim mjesecima otežan pristup. Vozila imaju garanciju na motor i preradu sedam godina ili 250 tisuća prijeđenih kilometara - pojasnio je Branko Godić, ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu. Inače, vozni park Zavoda ima 17 vozila (14 postojećih, dva nova, vozilo za velike nesreće), prosječna im je starost šest godina, a sva vozila ukupno godišnje prijeđu oko 300.000 kilometara.

- U proteklih godinu dana evidentirano je više od 23 i pol tisuće poziva, ukupan broj intervencija u tom razdoblju dosegnuo je brojku od 22.205, od čega njih više od deset tisuća na terenu, a gotovo 12 tisuća u prostorima Zavoda. Ukupno je intervenirano i prilikom 261 prometne nezgode na području županije - istaknuto je tijekom prezentacije rezultata rada Zavoda.

Djelatnici Hitne medicinske pomoći zabilježili su 138 intervencija vezanih uz COVID-19. "Evidentirano je 367 transporta osoba sa sumnjom ili pozitivnih na COVID-19", istaknuto je uz prezentiranje biobaga - izolacijske jedinice za transport bolesnika vrijedne 53 tisuće kuna, a za koju je oprema osigurana u suradnji s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu.

- Biobag omogućuje zaštitu pacijenata i zdravstvenog osoblja te svih sudionika u prijevozu bolesnika. Pruža zaštitu od kemijskih i bioloških agenasa, a pacijenti se mogu prevoziti standardnim vozilima, zrakoplovima ili helikopterima. Budući da će oprema koristiti svima u zdravstvenom sektoru, odrađene su i edukacije s djelatnicima drugih zdravstvenih ustanova na području županije - istaknuo je ravnatelj Godić.

- Imajući na umu koronakrizu, kao i sve ono što zdravstveni djelatnici rade, djelatnici Hitne pomoći posebno su izloženi jer su vrlo često u prvom kontaktu s pacijentom. Zato je ova oprema nužna - kazao je župan Marušić. D.S.R.
Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

OSAMDESET GODINA OD KRVAVOG SLATINSKOG USKRSA

Novi Spomenar hrvatskim žrtvama proširen je imenima još 751 žrtve

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli