Mozaik
NA LIJEVOJ OBALI DRAVE, KOD KATAKOMBI, 18. I 19. RUJNA 2020.

Urban Fest Osijek 2020: Publiku će rasplesati osječki rock-bendovi, hip-hoperi i DJ-i
Objavljeno 12. rujna, 2020.

Urban Fest Osijek vraća se na lijevu obalu Drave kod dobro nam poznatih katakombi, i spreman je 18. i 19. rujna zabaviti publiku više nego ikada prije.

Nakon što nam ljetna sezona polagano zatvara svoja vrata, sada već kao rema nekakvoj tradiciji, Urban Fest Osijek i ove godine donosi novu dozu plesne energije unatoč teškim vremenima izazvanim koronakrizom. Ove smo se godine odlučili za lokalnu priču, jer kako svako vrijeme nosi svoje izazove, tako je i ovo bilo izazovno za nas te smo se za ovu godinu odlučili izabrati gotovo pa najbolje što Osijek nudi i cijeli festival organizirali na promociji lokalne scene.

Prvi dan festivala (petak, 18.rujna), namijenjen je lokalnim demobendovima radi promoviranja underground scene u Osijeku koja je uvijek bila jaka, a Urban Fest Osijek svoju priču je i počeo upravo zato da pruža priliku demobendovima na velikoj sceni uz poznata domaća i inozemna glazbena imena. Ove je godine situacija nešto drugačija zbog dobro poznatih razloga, ali zato će u petak, s početkom u 18 sati, festival otvoriti osječki demobendovi Rovovsko stopalo, Lethe, Layka, Izumiranje vrste i Echoes.

Subota je rezervirana za dvije paralelne pozornice. Koncertna pozornica namijenjena je za jake domaće hip-hop, trap-pop snage. XVII. kolektiv, Tin Arbutina, Neispavani, Manda, zatim već široj sceni poznata Retfatlanta te Krankšvester, bendovi koje ne treba posebno predstavljati, jer je riječ o već na regionalnoj razini jakom glazbenom imenu. Paralelno će se odvijati i svirka na TRAUM pozornici koja će ugostiti esenciju osječkog clubbinga, moćnu Insolate i Volstera te Marka Felingera i kole3k uz nositelja buduće scene Phrasala.

Koncertni programi oba dana počet će u 18 sati i trajat će do ponoći. Važno je napomenuti kako ćemo se pridržavati svih propisanih mjera, prostori na kojem će biti pozornice dovoljno su prostrani da svaki može potpuno sigurno primiti do 1000 ljudi. Uz sve druge propisane mjere, evidenciju posjetitelja i mjerenje temperature, obveznu dezinfekciju i držanje udaljenosti, smatramo da će svi posjetitelji moći bezbrižno uživati u glazbi, trenutku i nadamo se odličnom vremenu.

Prvi dan festivala za sve je posjetitelje besplatan, dok je cijena ulaznica u pretprodaji za drugi dan festivala 60 kn, a na ulazu je 80 kn. Napominjemo da svaka pozornica ima svoj ulaz koji se naplaćuje. Ulaznice se u pretprodaju mogu kupiti u Barcelona pubu (Vukovarska 4a, Osijek) te u sustavu Entrio - Entrio - Urban Fest Osijek 2020. T.Kvorka
Evidencija posjetitelja i mjerenje temperature, obvezna dezinfekciju i držanje udaljenosti
Možda ste propustili...

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike