Mozaik
ZVIJEZDA "OSVETNIKA" I "IGRE PRIJESTOLJA"

Umrla glumica Diana Rigg
Objavljeno 11. rujna, 2020.
Britanska glumica Diana Rigg, koja je tumačila brojne uloge, od serije "Osvetnici" iz 1960-ih do recentnije serije "Igre prijestolja", umrla je u dobi od 82 godine. "Bila je ikona kazališta, filma i televizije", napisao je njezin agent Simon Beresford. Za svoj rad dobila je brojna priznanja, kao što su mnoge nagrade BAFTA, Emmy, Tony i druge.


"Pola svoga života Diana je bila najljepša žena u prostoriji, no bila je radišna", rekao je Tom Stoppard, jedan od najpoznatijih britanskih dramaturga i objasnio "kad bi krenula raditi zasukala bi rukave i čuvala osmijeh za svakoga. Zračila je talentom".


Svjetsku slavu Diana Rigg stekla je igrajući šarmantnu i duhovitu Emu Peel u televizijskoj seriji iz 1960-ih "Osvetnici".


Okušala se i u filmu o Jamesu Bondu 1969. godine.
Briljantnu karijeru nastavila je u kazalištu, a za svoju ulogu Medeje te Majke Hrabrost Bertolta Brechta, osvojila je ugledna priznanja. Mlađa generacija pamti ju prema ulozi Olenna Tyrell u "Igri prijestolja". Igrajući manipulatoricu koja ne strahuje suprotstaviti se najsnažnijim ljudima Westerosa, unijela je šekspirijansku dimenziju u fantastičnu srednjovjekovnu sagu. H
Najčitanije iz rubrike