Regija
DOBRA IDEJA JAGODE STOŠIĆ BULKA

U Tinker Labsu uči se uz zabavu, bez stresa i samoograničavanja
Objavljeno 10. rujna, 2020.
ORAHOVICA/NAŠICE - Orahovčanka Jagoda Stošić Bulka, učiteljica razredne nastave, odlučila je pristupiti iznimno zanimljivom projektu usavršavanja djece od 4 do 12 godina. Riječ je o Tinker Labsu, izvanškolskom programu i radionicama koje pružaju mališanima različite teme iz STEAM područja obrazovanja (znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike). Upravo takve radionice Jagoda je pokrenula u Našicama.

- Naš je cilj osigurati inspirativan prostor gdje djeca mogu koristiti svoje ruke i um kako bi sagradila i stvorila različite stvari. Tinker Labs sjajna je prilika za svakog roditelja da izloži svoje dijete mnogim različitim smjerovima kojima može krenuti u životu i dopusti mu da pronađe nešto oko čega je strastveno kako bi mu pomogli postaviti temelje da tu strast nastavi i samo slijedi u životu - pojašnjava Jagoda Stošić Bulka i dodaje kako djeca igri pristupaju vrlo zrelo.

- Kroz igru djeca vlastitim mehanizmima samostalno, bez stresa i samoograničavanja, rješavaju sve prepreke koje se nađu ispred njih. Igrajući se, oni također uče kako učiti. Tinker Labs njeguje sveobuhvatni interdisciplinirani pristup, točnije moćan pravovremeni alat u kasnijem životnom usavršavanju - kaže Stošić Bulka, voditeljica Tinker Labsa Našice

- Budući da sam učiteljica razredne nastave, znam kako djeca dišu i što ih najviše zanima. Mališani do četvrtog razreda još su razigrani i sve lakše shvaćaju kroz igru i zabavu; postoje neke stvari koje ih zanimaju, a nisu u školskom programu. Tinker Labs je zato moj izbor kako bih pomogla djeci da, uz primarne školske obveze, u slobodno vrijeme uče o onome što ih zanima jer i to će biti sastavni dio njihova života - pojašnjava kako se odlučila za ovu vrstu edukacije.

Početkom ovog tjedna Jagoda Stošić Bulka odradila je i prve sate radionica Tinker Labsa u Našicama.

- Moram priznati, svi su oduševljeni kako smo uredili naš Tinker prostor, koji je spreman za niz eksperimenata, istraživanja i pokusiranja koja će se u njemu događati.

Prvi školski sat i predviđene teme jako su se svidjeli svim polaznicima. Podsjetit ću, svi koji se priključe ovim vrijednim malim znanstvenicima, istraživačima, dobiju superkul ruksak sa svim potrebnim materijalima za nastavu. Moja želja je jednog dana pokrenuti ovakve radionice i u mojoj Orahovici, pa možda i drugim gradovima - zaključila je Stošić Bulka. V.G.
Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike