Osijek
TRADICIJA GASTRONOMIJE SE NASTAVLJA, ALI ...

Ribarski dani u Kopačevu pod epidemiološkim mjerama
Objavljeno 10. rujna, 2020.
Ribarski dani u Kopačevu 2020 jedna je od manifestacija koja, kaže načelnik Općine Bilje Željko Cickaj, pod glavnim pokroviteljstvom Općine Bilje, a u organizaciji LD Jelen Kopačevo, privlači svake godine na tisuće turista u ovu baranjsku općinu prepoznatljivu po izvanrednim turističkim etno, eno i gastromanifestacijama. Iako su mnogi mislili da se zbog COVID-a ove godine izostati ipak su svi s radošću dočekali vijest da će se tradicionalna manifestacija ipak održati predstojći vikend od 11. do 13. rujna.


Tri dana, ističe načelnik Željko Cickaj, predstavit će se kao odlični domaćini u najboljem svjetlu kao i uvijek, a to upravo i jeste razlog dolaska tolikog broja ljudi koji žele uživati u jedinstvenoj ponudi domaćih proizvoda, kulturnoj i zabavnoj ponudi, plesu i pjesmama. To je odličan turistički recept Općine Bilje, a majstori gastronomije će se potruditi da i oni prikažu svoj recept svima koji budu kušali ponudu.


- Razmatrali smo solucije za održavanje zbog zdravstvene situacije koja je nova za nas. Odlučili smo da se održi da se održi tradicija, naravno uz strogo pridržavanje mjera. Pozivamo i očekujemo goste, ali procjenjujem da če sve biti u manjem obimu nego ranijih godina. Upravo zbog situacije s koronom smo i mi reducirali broj ljudi koje smo pozvali, nismo zvali sve one koje smo namjeravali, nadam se da nam to neće zamjeriti jer svi su oni naši dragi prijatelji. Morate shvatiti i našu poziciju, strah nas je da nešto ne dogodi posjetiteljima ukoliko netko prođe zaražen među ljude. Sve posjetitelje smatramo našim gostima i normalno je da se za njih brinemo. No, već sada pripremamo se za sljedeću godinu kada će Ribarski dani nadam se biti u onom svom punom opsegu kako to i zaslužuju – kaže Cickaj.

Darko Pejić
BOGAT KULTURNO-UMJETNIČKI PROGRAM
U petak, 11. rujna, u 12 sati otvorit će se Sajam domaćih proizvoda, u 15 sati je ponuda ribljih i lovačkih specijaliteta, a sve će se začiniti koncertom TS Melem u 19 sati. U subotu se, pak, sajam otvara već u 10 sati, posjetitelji će moći kušati od 12 sati riblje i lovačke specijalitete. U 14 sati bit će svečano otvorenje manifestacije, nakon čega je kulturno-umjetnički program. U 17 sati je Cooking show by Ivan Đukić, Andrej Kristek i Domagoj Kolar, a zabava se nastavlja u 20 sati koncertom TS Lege. U nedjelju je u 11 sati Fišijada, u 12 sati nastupa TS Divani, u 15 sati Aranycsárdás te u 17 sati TS Kočije.
Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike