Novosti
ZAKON O OBNOVI NAKON POTRESA

Vlada prihvatila 42 amandmana o obnovi
Objavljeno 11. rujna, 2020.
Hrvatski sabor raspravljao je u četvrtak o 183 amandmana na prijedlog zakona o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa, Vlada je prihvatila njih 42 u cijelosti te šest djelomično, a glavni oporbeni prigovori bili su netransparentnost i nadzor nad trošenjem novca.

Među prihvaćenim amandmanima je i onaj Ljubice Lukačić (HDZ) da se, uz ratne vojne invalide, participacije u obnovi oslobode i osobe s invaliditetom, kao i vlasnici i suvlasnici koji su u trenutku potresa u zajedničkom kućanstvu živjeli s osobom s invaliditetom. Prošao je i amandman HSLS-ova zastupnika Darka Klasića kojim se uređuje da vlasnik ili suvlasnik, ako otuđi nekretninu u roku od pet godina od obnove, mora u cijelosti vratiti sredstva koja je uložila država ili županija.

Prihvaćen je i amandman Domagoja Hajdukovića (SDP) da se u Stručni savjet za obnovu uključi i predstavnik Hrvatske obrtničke komore, kao i prijedlog Zeleno-lijevog bloka da u Stručnom savjetu bude i predstavnik Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. H
Možda ste propustili...