Sport
MARIO JURČEVIĆ

Izabrao sam Osijek, i to je trenutno jedino važno
Objavljeno 10. rujna, 2020.

Novi Osijekov lijevi bek Mario Jurčević stiže iz Slovenije. Riječ je o 25-godišnjaku koji je dijete ljubljanske Olimpije, u kojoj je stasao kao nogometaš, a kalio se u Radomlju, u koje je prešao nakon juniorskog staža i tamo proveo dvije godine poslije kojih se u ljeto 2017. vratio u Olimpiju, ali je odmah proslijeđen na posudbu u Aluminij iz Kidričeva. Posljednje dvije sezone bio je standardan u redovima ljubljanske momčadi.

Ovog ljeta istekao mu je ugovor sa "zmajčekima", pa se odlučio na novi izazov u karijeri. U fokus javnosti dospio je jer je bio na meti Crvene zvezde, ali su njegov prelazak na Marakanu stopirali najžešći navijači beogradskog kluba Delije jer mu je otac Hrvat. Urgirao je kod Delija i Dejan Stanković, no ni to nije pomoglo, pa je Jurčević krenuo prema Gradskom vrtu, a na ono što je ostavio iza sebe nije se želio posebno osvrtati.

- Imao sam još nekih ponuda, ali na kraju sam izabrao Osijek, i to je u ovom trenutku jedino važno. Sve drugo ostavljam iza sebe jer želim dokazati da Osijek nije pogriješio kada me je izabrao - rekao Mario Jurčević.

On neće biti prvi Slovenac koji je odjenuo bijelo-plavi dres. U sezoni 2018./19. u Osijeku je bio Erik Janža, koji je također igrao na poziciji lijevog beka. Je li Jurčević možda informacije o Osijeku tražio kod svog prethodnika i sunarodnjaka?

- Nisam, jer Erika ne poznajem. No razgovarao sam s Petrom Stojanovićem iz Dinama, koji mi je dao informacije o Osijeku, ali i o hrvatskoj ligi općenito. Sve što mi je rekao bilo je u superlativima, pa sam zbog toga presretan što sam ovdje. Želim dalje napredovati na igračkom planu i vjerujem kako ću u Osijeku to uspjeti i ostvariti.

On je u Slavoniji već nekoliko dana, pa je imao priliku upoznati i buduće suigrače, a s visokim klupskim ambicijama upoznao ga je trener Nenad Bjelica.

- Lijepo sam primljen i dočekan u Osijeku. Tu sam 2-3 dana, odradio sam i prve treninge. Prvi dojmovi su odlični, a igrački kadar kojim Osijek raspolaže čini mi se vrlo kvalitetan. Znam da su ambicije Osijeka visoke, pa se i sam nadam kako ćemo postizati dobre rezultate u hrvatskom prvenstvu i na europskoj sceni - zaključio je Mario Jurčević, novi lijevi bek bijelo-plavih, koji će se za poziciju u prvoj momčadi boriti s Brazilcem Talysom.

Jurčević će se, najvjerojatnije, naći u konkurenciji za momčad već u utakmici protiv Rijeke, ali može se očekivati kako će je početi s klupe s obzirom na to da se momčadi priključio tek početkom ovog tjedna.

Dalibor Keler
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku