Sport
NENAD BJELICA:

Ako nam odu Škorić ili Majstorović, tu je Caro
Objavljeno 10. rujna, 2020.

Nenad Bjelica predstavio je svoja prva igračka pojačanja otkako je u NK Osijek dobio posve otvorene ruke na planu vođenja sportske politike. Za početak Nenad je u Gradski vrt doveo dva igrača za koja neće platiti odštetu jer su bili bez ugovora.


I Mario Jurčević (25) i Jose Antonio Caro (27) s bijelo-plavima su potpisali trogodišnje ugovore, a pravo nastupa imaju već u subotnjem derbiju protiv Rijeke.


- Za Jurčevića smo se odlučili jer na poziciji lijevog beka nemamo pravu alternativu za Talysa, dok je Caro došao zbog činjenice da za naše srednje braniče kapetana Mileta Škorića i Antu Majstorovića postoji zanimanje te da se odlučimo na transfer jednog od njih, trebamo imati spremno rješenje. No, ako i obojica ostanu, Jose će sigurno pojačati konkurenciju na toj poziciji. Obojica imaju pravo nastupa protiv Rijeke, a vjerojatno će u konkurenciji za taj susret biti samo Jurčević jer Caru treba malo vremena kako bi se vratio u natjecateljski ritam. Obojica su karakterni igrači, što je za mene jedna od najvažnijih stvari kada se odlučujem angažirati nekog igrača. Jurčevićeve karakteristike su kombinatorika, kvalitetan centrašut i mentalna snaga, a Jose je jak u skok-igri kod prekida - u kratkim je crtama Bjelica opisao svoje prve akvizicije od dolaska u NK Osijek.


No to ne znači kako će biti i posljednje. Još traje proces oko dovođenja lijevog krila, Sovenca Damjana Bohara iz poljskog Zaglebieja.


- Želimo Bohara, to nije nikakva tajna jer sam već ranije naglasio kako nam je potreban još jedan igrač koji igra na poziciji lijevog krila. Pregovori traju, a zasad nismo još došli do dogovora s poljskim klubom - istaknuo je Bjelica.


Zapelo je, vjerojatno, na pitanju odštete jer Osijek je ponudio 400.000 eura i deset posto od budućeg transfera, a Poljaci traže dvostruko više. Osijekov pregovarački adut je činjenica što Boharu sljedećeg ljeta istječe ugovor, a nije voljan potpisati novi, pa se nadaju kako će Zaglebie omekšati svoje stavove.


Inače, Bjelica je za asistenta kod transfera izabrao svog prethodnika Ivicu Kuleševića, a dosadašnji glavni operativci, sportski direktor Alen Petrović i glavni skaut Marin Skender, razriješeni su dužnosti.
- Petrović je potpisao sporazumni raskid, a sa Skenderom vodimo pregovore oko iste stvari. Želim zahvaliti Petroviću na svemu što je napravio za klub u proteklom razdoblju. Ostvario je rekordne izlazne transfere koji su omogućili klubu mirnu financijsku situaciju, ali ja sam imao svoje planove i razišli smo se prijateljski. Ponekad je potrebno donijeti i poneku tešku odluku u ovom poslu. Imam svoju viziju, a koliko će ona biti uspješna, vidjet ćemo - zaključio je Bjelica.


Dalibor Keler
Najčitanije iz rubrike