Mozaik
U ĐAKOVU IZLOŽBA FOTOGRAFIJA SILVIJE BUTKOVIĆ

Zavičaju mili, zemljico od zlata...
Objavljeno 9. rujna, 2020.
Zavičaju mili, zemljico od zlata - naziv je 25. samostalne izložbe fotografija đakovačke autorice, članice Foto-kino kluba Đakovo (FKK) Silvije Butković, koja je preksinoć otvorena u Hrvatskom domu u Đakovu. Izloženo je stotinu fotografija, nastalih tijekom više godina Silvijina fotografiranja vezovskih svečanih mimohoda. Dok se fotoobjektivi tada uglavnom "bave" nošnjama, Silvija je uhvatila detalje, kako kaže, "nošene rukom" - košaru s kruhom u ruci, platnenu torbu, drvenu kuburu, čuturu, kandžiju i dr.

- Ništa pritom nije namješteno, sve je snimljeno u pokretu - kaže Butković, čiju je izložbu otvorio zamjenik gradonačelnika Robert Francem. O Silviji kao vjernom pratitelju Đakovačkih vezova kroz fotografiju govorila je direktorica Turističke zajednice Đakova Marija Burek, a u ime Foto-kino kluba Đakovo govorio je Ivan Vajler. Izložbom Butković obilježava 15 godina umjetničke fotografije, a iza nje je sudjelovanje na 150 domaćih i inozemnih skupnih izložbi.

O Silvijinoj fotografiji u prigodnom tekstu govori Marko Sabljaković, a izložbu je postavio FKK Đakovo, koji nagodinu obilježava 70. obljetnicu. Izložba, na čijem su otvorenju nastupile Bećarine KUD-a Tena, dio je programa "Zvonila su zvona katedrale naše". S.Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GLUMICA OTKRILA NOVU STRAST

Mira Perić odlučila polagati ispit za upravljanje motociklom

2

U SELU KUPUSINI U VOJVODINI

Jelen lovcu "oteo" pušku i pobjegao!

3

“VARIETY”: STIGLE PRVE PROGNOZE O VRIJEDNIM NAGRADAMA

Favoriti za Oscare: Filmovi koji bi mogli slaviti u travnju 2021.