Dome slatki dome
LIFESTYLE PAMETNA KUĆA

Kućanski aparati temeljeni na umjetnoj inteligenciji
Objavljeno 10. rujna, 2020.
Novi hladnjak dizajniran je tako da hranu održava svježom čak dva puta duže.Dolazi s revolucionarnim odjeljkom Optimal Fresh +

Novu liniju uređaja predvodi model WW9800T sa Samsung EcoBubble Quick i QuickDrive tehnologijama, kao i naprednim funkcijama koje se temelje na umjetnoj inteligenciji koja automatski bira i prilagođava programe pranja.

Cilj je učiniti ciklus pranja što učinkovitijim i bržim uz manje energije i truda. Novi RB7300 hladnjak karakteriziraju poboljšane mogućnosti hlađenja s inovativnim mogućnostima skladištenja i čuvanja namirnica. Uz ovaj model, linija Bespoke prvi put bit će dostupna u Europi, kao Samsung kuhinjsko rješenje koje korisnik može personalizirati u skladu s uređenjem svojih potreba.

Smanjuju potrošnju
Nova perilica rublja WW9800T donosi kombinaciju najnaprednijih tehnologija koje skraćuju vrijeme pranja i smanjuju potrošnju energije, pružajući korisnicima personalizirano, prilagodljivo iskustvo pranja, u skladu s količinom i vrstom odjeće koju peru. Revolucionarna tehnologija omogućuje smanjenje vremena pranja do 50 posto, a potrošnju energije do 20 posto. Bubanj ovog modela okreće se neovisno o stražnjem dijelu, što rezultira dinamičnijim pokretima, a rezultat je temeljitije oprano rublje. Posebni Samsung Digital Inverter kompresor povećava energetsku učinkovitost korištenjem jakih magneta za bolje performanse i tiši ciklus pranja.

Novi uređaji dolaze i sa Samsung EcoBubble tehnologijom koja pojačava učinak deterdženta pretvarajući ga u mjehuriće koji brže prodiru u tkaninu, čak i u hladnoj vodi. Pranje hladnom vodom štedi energiju koja bi se trošila na zagrijavanje, a istovremeno štiti tkaninu i boju odjeće.

Uz to, tu je i umjetna inteligencija koja pamti navike i ponašanje korisnika te na ekranu uređaja predlaže najprikladnije programe pranja. S jednostavnim sučeljem, AI Control eliminira potrebu za pregledavanjem dostupnih programa kako bi pronašli onaj koji im je potreban. AI Wash opcija koristi senzore za otkrivanje težine i vrste materijala za pranje rublja u bubnju, na temelju čega procjenjuje potrebnu količinu vode i deterdženta. Nadalje, postupak automatskog sušenja aktivira najprikladnije senzore za pranje i sušenje za svaki pojedini ciklus pranja.

Svi uređaji u novoj liniji Samsung perilica kompatibilni su sa platformom SmartThings i nude korisnicima kontrolu nad postavkama izravno s pametnih telefona, kao i pristup uslugama kao što su Laundry Planner i Laundry Recipe za prilagođavanje programa.

Rjeđe u kupnju
Zahvaljujući SpaceMax tehnologiji, unutrašnji zidovi uređaja znatno su tanji, pa novi BMF hladnjak s volumenom većim od 385L pruža mnogo prostora za spremanje namirnica. Ova značajka posebno je važna sada kada korisnici rjeđe idu u kupnju te kupuju veće količine namirnica odjednom.

Novi hladnjak dizajniran je tako da hranu održava svježom dva puta duže. Dolazi s revolucionarnim odjeljkom Optimal Fresh +, koji se može koristiti kao jedna ladica, ili podijeljen u dva odvojena odjeljka. Lijeva, hladnija strana, u tom je slučaju optimizirana za spremanje mesa i ribe, dok je desna strana idealna za voće i povrće. Hrana će biti adekvatno ohlađena bez obzira na dio hladnjaka u kojem se nalazi, zahvaljujući All Around Cooling i Metal Cooling tehnologijama. Kompresor najnovijeg hladnjaka automatski prilagođava performanse hlađenja na svih sedam razina polica, trošeći manje energije. Uz to, hladnjak je gotovo bezvučan, a izdržljivost uređaja dodatno je povećana.

Dizajn BMF hladnjaka daje ovom uređaju dozu sofisticiranosti. Ravna prednja ploča od nehrđajućeg čelika odražava jednostavan i sofisticiran stil Samsung kućanskih aparata. Hladnjak RB7300, kao i nove Samsung perilice rublja, predstavljeni su na virtualnom događaju Samsung Life Unstoppable.
Marin Režić
Možda ste propustili...

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike