Osijek
VRIJEME JE ZA RENOVIRANJE

Sviđa li vam se da Hotel Osijek bude narančast?
Objavljeno 10. rujna, 2020.
U anketi jedni su oduševljeni idejom, drugi joj se žestoko protive, treći zbijaju šale

Najveći osječki hotel - Hotel Osijek - u ponedjeljak je na svojim društvenim stranicama objavio informaciju o tome kako je vrijeme za renoviranje, te da razmišljaju o fasadi u narančastoj boji. Kako je riječ o jednoj od najviših zgrada u Osijeku i objektu koji uvelike određuje vizualni identitet samog gradskog središta, ta je hotelska kuća za mišljenje o tako intenzivnoj boji, i to boji voća koje čak i ne raste u ovom dijelu Hrvatske, upitala i građane.


U dva dana primili su čak 145 razmišljanja, koja su se kretala od oduševljenja idejom čijom bi se realizacijom postiglo razbijanje monotonije i sivila do žestokih protivljenja. Velik dio građana bio bi zadovoljniji bijelo-plavom bojom, zaštitnim bojama Osijeka, a dio čak smatra da je riječ o prvotravanjskoj šali u rujnu. Neki su se čak i našalili upitavši je li sponzor obnove politička stranka HNS, prepoznatljiva upravo po narančastoj boji, a bilo je usporedbi i s lego-kockicama.


Iz Hotela Osijek tvrde kako će biti riječ o oku ugodnoj narančastoj, a ne kričavoj boji, te zahvaljuju svima koji su im podrška u skorašnjoj obnovi.
Recimo i kako je Hotel Osijek sa svojih 62 metra visine treća najviša zgrada u Osijeku (poslije konkatedrale sv. Petra i Pavla te Eurodoma), odnosno trenutno 23. najviša zgrada u Hrvatskoj. Sagrađen je 1977. i godinama je dominirao originalnom bijelom fasadom, a posljednji je put detaljno obnovljen 2004. godine, kada je dobio sivu fasadu. Smatra se kako je arhitektica Sabina Majdandžić tada jako dobro preoblikovala i funkcionalno dopunila ovaj objekt, što je jako važno za pogled na grad sa sjevera. Ukupan broj soba je smanjen, ali su ostale proširene. Sagrađena je nova kuhinja, a dodane su i prostorije za poslovne sastanke i kongrese, pa nakon obnove 2004. hotel ima 140 soba i sedam apartmana.


Nefreteta Z. Eberhard
62

metra visina je Hotela Osijek, što ga čini trećom najvišom zgradom u Osijeku, nakon konkatedrale sv. Petra i Pavla te Eurodoma
Hoće li pokušati doći do pet zvjezdica?
Nije poznato hoće li buduće uređenje hotela uključivati i interijer te hoće li Hotel Osijek ovaj put pokušati dostići pet zvjezdica. Naime, u OBŽ-u ukupno je 17 hotela, a od toga je pet hotela s četiri zvjezdice i deset hotela s tri zvjezdice. Inače, riječ je o jedinom hotelu s konferencijskim kapacitetom - konferencijske dvorane zauzimaju površinu od 480 m² i mogu primiti do 450 osoba u kinopostavci. Zahvaljujući navedenoj površini, pogodne su za organiziranje svih vrsta okupljanja.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULAGANJA IZ SUSJEDNE ZEMLJE

Mađarima zanimljivi Royal i Gradska vila

2

NAJVIŠE PRIJAVA IZ OBŽ-A

Za energetsku obnovu kuće prijavila su se samo 122 Osječanina

3

DONACIJA TVRTKE JERKOVIĆ D.O.O.

FAZOS-u uručen najmoderniji traktor