Ekonomija
NEXE D.D.

Zlatni ključ za izvoz u Mađarsku
Objavljeno 10. rujna, 2020.
Tvornici cementa Nexe d.d., na svečanosti u sklopu programa 15. konvencije hrvatskih izvoznika, održane u utorak u Zagrebu, dodijeljena je nagrada "Zlatni ključ" u kategoriji Najbolji izvoznik u Mađarsku u 2019. godini. Nagradu je članu Uprave Josipu Ergoviću uručio Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja. Nexe je bio nominiran i u kategoriji Najbolji izvoznik u Srbiju.
Dan kasnije u prigodi ove dodjele iz našičkog društva izvijestili su kako će prošla godina ostati tako zabilježena kao vrlo uspješna poslovna godina našičke tvornice cementa, i godina u kojoj je primljeno ovo vrijedno priznanje Hrvatskih izvoznika. Drugi put u svojoj četrdesetogodišnjoj povijesti Nexe d.d. je u 2019. godini proizveo više od milijun tona cementa i namala. Istovremeno, ostvaren je i rast prihoda od prodaje cementa i namala od 13 posto u odnosu na godinu prije, a kao rezultat rasta prodaje cementa i namala na domaćem tržištu za 16 posto, te na izvoznim tržištima za šest posto. Ovim rezultatima treba dodati i rast prihoda od prodaje, prijevoza i pumpanja betona od 27 posto u odnosu na 2018. godinu.
Nexe cement, osim na domaćem tržištu, prisutan je na izvoznim tržištima, od Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, do Slovenije, Austrije i Rumunjske, s udjelom izvoza od 60 posto u ukupnoj prodaji. Unutar tvrtke organizirana je proizvodnja i prodaja svježeg betona s tvornicama betona u Zagrebu, Sisku, Našicama, Osijeku i Vinkovcima. Uz tvornice Nexe betona u Srbiji (jedna u Novom Sadu i dvije u Beogradu) te dvije u Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Tuzla), Nexe beton je u 2019. godini isporučio više od pola milijuna prostornih metara betona, od čega više od polovine količina u Hrvatskoj.
Svoju opredijeljenost poslovanju prema principima održivog razvoja Nexe dokazuje i kroz kontinuirano održavanje certifikata sustava upravljanja prema normama za kvalitetu, okoliš, zdravlje i sigurnost na radu te energiju. D. Kuštro
Možda ste propustili...

UČVRSTILI POZICIJU NAJVEĆEG PROIZVOĐAČA

Žito preuzelo farmu jaja iz Jastrebarskog i djelatnike

KERAMIKA MODUS I DALJE BEZ PROIZVODNJE

Uprava: Poduzimaju se razumne mjere

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REKORDI U RATARSTVU

Proizvodnja kukuruza najbolja u deset godina

2

POMOĆ SEKTORU

Iskorištena Vinska omotnica

3

EUROPSKA UNIJA I EUROZONA

Rast u graditeljstvu