Autoglas
USPJEŠNA PRIČA

Nova gama Peugeota 308 od rujna dostupna i u Hrvatskoj
Objavljeno 1. rujna, 2020.
Novi Peugeot 308 raspolaže benzinskim i dizelskim motorima s niskom emisijom

S više od 1,5 milijuna proizvedenih vozila i 43 osvojene nagrade diljem svijeta, Peugeot 308 bio je izabran za automobil godine nakon svog lansiranja, kao i aktualni Peugeot 3008 i 208. Budući da se ponuda u segmentu kompaktnih limuzina neprestano razvija, Peugeot 308 nastavlja svoju uspješnu priču snažnim razvojem. U unutrašnjosti, instrument-ploča imat će 100 % digitalni Peugeot i-Cockpit, kao i središnji kapacitivni zaslon s "glossy" efektom.

Među najboljima u C segmentu glede dinamičkih performansi i omjera udobnosti i držanja ceste, 308-ica nudi motore s unutarnjim izgaranjem posljednje generacije, kao i sustave za pomoć u vožnji iz viših segmenata. Budući da referenca ostaje referenca, Peugeot 308 nudi kompromis između udobnosti i držanja ceste na najvišoj razini u segmentu kompaktnih limuzina, bilo da se radi o limuzinskoj, bilo o SW izvedbi. Peugeot 308 opremljen je digitalnim Peugeot i-Cockpit. Ovaj posljednji sastoji se od digitalnog 10” zaslona visoke rezolucije. Središnji zaslon osjetljiv na dodir ima sjajnu završnu obradu, poput najnovije generacija pametnih telefona. Posjeduje i funkciju Mirror Screen, koja omogućuje dupliciranje aplikacija svog telefona na dodirni ekran vozila. Ta je ponuda kompatibilna s protokolima Mirrorlink, Android Auto i Apple CarplayTM.

Peugeot 308 nudi kompletnu opremu za pomoć u vožnji dostojnu viših segmenata, kao što su adaptvni regulator brzine, tempomat, visiopark kamera za pomoć pri parkiranju straga od 180 stupnjeva i funkcijom Park Assist -aktivnom funkcijom za pomoć pri parkiranju. Tu je i sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti i rano upozorenje za mogući sudar, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar voznog traka, upozorenje na nedovoljan oprez vozača. Peugeot 308 raspolaže učinkovitim benzinskim i dizelskim motorima s niskom emisijom, od 95 g/km. Ti pogonski sklopovi homologirani su prema WLTP protokolu i udovoljavaju normama €6. Tu je benzinski trocilindrični 1,2-litreni motor: PureTech 110 S&S BVM6 i PureTech 130 S&S BVM6 ili EAT8. Dizelski četverocilindrični 1,5-litreni motor ima dvje inačice, BlueHDi 100 S&S BVM6 i BlueHDi 130 S&S BVM6 ili EAT8.

Milan Bugarić
LINIJE MU DAJU ROBUSTAN IZGLED
Peugeot 308 & PPeugeot 308 SW proizvedeni su u tvornici u Sochauxu, u Francuskoj. Peugeot 308 nudi uravnotežene proporcije kako u limuzinskoj tako i u SW izvedbi. Njegove linije daju snažan i robustan izgled. Od sada karoserija ima i novu plavu, vertigo, boju. I limuzina i SW na hrvatskom tržištu imaju četiri razine opremljenosti: Active, Active Plus, Allure i GT
Možda ste propustili...