Regija
PROJEKT "NOVA ZNANJA - NOVE PRILIKE"

Edukacije za pisanje EU projekata: Slijedi im obrana završnih radova
Objavljeno 28. kolovoza, 2020.
VUKOVAR - Udruga žena Vukovar (u partnerstvu s Mirovnom grupom Oaza Beli Manastir, Centrom za podršku i razvoj civilnog društva Delfin iz Pakraca te virovitičkom udrugom S.O.S. - savjetovanje, osnaživanje, suradnja), od početka godine provodi projekt "Nova znanja - nove prilike", a 15. rujna bit će završene edukacije za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Jelena Janković, voditeljica projekta, pojasnila je kako edukaciju za 35 osoba s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije provode Pučko otvoreno učilište Algebra i Ustanova za obrazovanje odraslih Edunova.

- Edukacija se sastoji od teorijskog i praktičnog djela te zahtijeva mnogo vremena i angažmana za istraživanje, savladavanje novih pojmova, učenje o EU fondovima i radu u aplikacijskim obrascima, kao i provođenje vježbi. Kao nositelju projekta iznimno su nam važne povratne informacije polaznika koji ističu zadovoljstvo, kako načinom edukacije tako i radom edukatora - rekla je, i dodala kako, iako se provodi on-line, edukacija nije ekskatedarska, nego interaktivna, pa se polaznici mogu uključiti u bilo kojem trenutku, postaviti pitanje i komentirati vježbe.Kao nedostatak ovakvog načina provođenja edukacije polaznici su naveli izostanak osobnog kontakta, dok su kao prednosti istaknuli mogućnost naknadnog preslušavanja snimki edukacija, uštedu vremena na putovanju te izbjegavanje gužve u javnom prijevozu.

- Prilagodili smo se epidemiološkim mjerama. Kako se program bliži kraju ima sve više aktivnosti, no polaznici ističu kako će uz konzultacije i primjenu naučenoga spremni krenuti u obranu završnih radova. Naime, predviđeno je kako će nakon obrađenih edukacijskih cjelina izraditi završni rad, a prilikom njegove izrade, odnosno izrade projektnog prijedloga, mentor-predavač bit će im kontinuirano dostupan za konzultacije - navela je Janković.

Projektom je predviđeno da će četiri najmotiviranije osobe koje završe program osposobljavanja imati priliku uključiti se u rad udruge nositelja i partnerskih organizacija, i time naučeno znanje primjenjivati u praksi. Ukupna mu je vrijednost nešto više od 830 tisuća kuna, a financiran je u stopostotnom iznosu sredstvima Europske unije. D. Korpoš
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike