TvObzor
MIA OBJAVILA NOVI SINGL I SPOT SRETAN PUT

Volim putovati, ali kod kuće je najbolje
Objavljeno 28. kolovoza, 2020.

Mlada osječka kantautorica i jedna od najpopularnijih pop-izvođačica u Hrvatskoj Mia Dimšić, objavila je video za pjesmu Sretan put, s istomenog albuma objavljenog krajem prošle godine. Sretan put ujedno je i njezin najnoviji singl s kojim će se 5. rujna predstaviti u Vodicama na CMC Festivalu.

Riječ je o pjesmi, za Miju, već prepoznatljivog country pop-ritma koju zajednički potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić. Pjesma je snimana na dva kontinenta. U studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji, PA, u SAD-u, u tonskom studiju Green Room u Rijeci te u Croatia Records studiju u Zagrebu, gdje se za završni miks i mastering pobrinuo Goran Martinac. Režija spota pripada Borisu Sekuliću, također Osječaninu, koji redateljski s Mijom surađuje još od Porinom nagrađenog videobroja za pjesmu Život nije siv.


Za pjesmu Mia kaže:

- Sretan put je pjesma inspirirana brojnim putovanjima na koja me glazba odvela, a ove godine, kad je tih putovanja manje nego ikad prije, još mi je draža i važnija nego kad je nastala. Zamislila sam ju kao pjesmu koja se sluša u autu s otvorenim prozorima, dok se krajolici izmjenjuju. Kod putovanja me oduvijek fasciniralo što su s jedne strane strašno dinamična i nemirna, a s druge nevjerojatno umirujuća i sve poravnaju. Na putovanjima mi dolaze najbolje ideje, najjače emocije i najjasnije mi je što trebam raditi. Ali još više od toga važno je što zbog putovanja uvijek znam koliko volimo svoj dom. Kod kuće je najbolje.

Album Sretan put svoje je izdanje dobio i na LP-ju. Na albumu se nalaze i pjesme Ovaj grad, koja je proglašena najizvođenijom pjesmom Zagrebačkog festivala 2019., i pjesma Sva blaga ovog svijeta, najizvođenija pjesma Splitskog festivala 2019. Sva blaga..., koju je Mia snimila u duetu s Markom Toljom, nagrađena je i Porinom u kategoriji Najbolja vokalna suradnja.

Mia Dimšić nedavno je gostovala grupi The Frajle na njihovoj novoj pjesmi, Gledaj me u oči, s kojom će se također predstaviti na ovogodišnjem CMC Festivalu u Vodicama, ali i na sljedećim zajedničkim koncertima, 28. kolovoza u Rijeci te dan poslije u Dubrovniku. N.Vek.

Možda ste propustili...