Kultura
SIMPOZIJ SKULPTURA U TAMJANICI

Hrvatske boje brane Hranuelli i mladi Ćujo
Objavljeno 24. kolovoza, 2020.
Gorazd Čuk je nakon mnogih slikarskih likovnih kolonija u Sloveniji i Srbiji odlučio da se kiparski međunarodni simpozij u mramoru iz Prilepa drugi put održi u kući umjetnika Pigmalion u Tamjanici, i to od 5. do 20. rujna, a među sudionicima su i hrvatski kipari Petar Ćujo i Petar Hranuelli.


Petar Ćujo (1991., Zagreb) diplomska je godina u klasi prof. Peruška Bogdanića. Godine 2013. postavljene su njegove skulpture na javnoj površini - Crna rupa na Braču te Ivy 23 u Vrsaru. Petar Hranuelli (Supetar, 1975.) izlaže od 1994. na 55 samostalnih i 106 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja: 1. nagrada žirija, XXVI izložba malog formata, Šabac, 1. nagrada za skulpturu, IV Međunarodno bijenale akta u Crnoj Gori.

Jovana Tucović (1990., Beograd) diplomirala je 2014. na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu na odsjeku kiparstva, nakon čega odlazi u Milano na specijalistički studij na Accademia di Belle Arti di Brera, odsjek Vizualne umjetnosti - kiparstvo, gdje diplomira 2018. Imala je dvije samostalne izložbe u Srbiji i jednu u Japanu. Nikola Smilkov (1973., Štip) doktorirao je metodologiju likovnog obrazovanja na Pedagoškom fakultetu u Bitoli. Maja Obradović (1983., Beograd) dobitnica je nagrade za slikarstvo Ljubica Cuca Sokić, slikar i profesor ALU (Fakultet likovnih umetnosti, Beograd, 2005.), Prve nagrade XIII beogradske mini-art scene (Galerija Singidunum, Beograd, 2006.)... N.Vek.
Možda ste propustili...

ENI KATARINI HALER 38. NAGRADA GJALSKI

Osječanka najmlađa u povijesti dodjele

IZLOŽBA U GISKO-U U POVODU MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Obitelj Truhelka za svoj Osijek i buduće naraštaje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONCERT TRIJA SOLENZA U KULTURNOM CENTRU

Izložba zatvorena adekvatnom pompom

2

GRADSKI MUZEJ VIROVITICA IMA NAJBOLJI NOVI STALNI POSTAV

Donedavno Virovitičani nisu mogli ući ni u krug kandidata za nagrade poput ove

3

PROMOCIJA ZBIRKE PRIČA JULIJANE MATANOVIĆ

Zbirka koja se čita u dahu