Mozaik
ZAVRŠENO SNIMANJE FILMA “UNBOUND EVIL”

Glumci oduševljeni Baranjom, posebice perkeltom od soma
Objavljeno 20. kolovoza, 2020.
Snimanje je trajalo dva tjedna, na području općine Popovac i u općini Draž

Dva tjedna, na nekoliko lokacija u općinama Popovac i Draž, trajalo je snimanje misterioznog triler-filma "Unbound Evil" redatelja Vjekoslava Katušina, čija je njemačka kuća Dream Team Pictures ujedno i producent.

Katušin je, naime, podrijetlom iz Baranje, a ovo mu nije prvi film koji snima u Baranji. Glavnu ulogu u najnovijem filmu povjerio je australskom glumcu Costasu Mandyloru, a u ostalim ulogama glume manje ili više poznati Morad Azzaaoui (Španjolska), Raquel Montes (SAD), Marta Shkop, Hubertus Geller i Ramona Gante (svi iz Njemačke) te njemački pjevač Pat Wind.

Kupili bi kuću
- Dio filma snimljen je kao dugometražni film, a dio od pronađenih dokumentarnih zapisa - priča Katušin, objašnjavajući kako u jednoj staroj, napuštenoj crkvi vojni zapovjednik pronalazi tablet s videozapisima koji govore o skupini ljudi koji sudjeluju u "Ukletoj planinarskoj ruti" i suočavaju se s raznim misterijima… Za kadrove napuštene crkve iskoristili su onu u kneževačkom parku, za planinarsku rutu iskoristili su okolicu svetišta Marije Lurdske, a snimalo se još u Popovcu, dijelu Kneževa, na draškoj plaži na topoljskom Dunavcu i drugim destinacijama.

- Cijela internacionalna ekipa oduševljena je Baranjom, a neki od njih blizu su odluke da ovdje kupe kuću. Na ovdašnjim se lokacijama mogu snimati filmovi različitih žanrova, jer se u krugu od nekoliko kilometara može naći vodena površina, planina, šume, zanimljive građevine i štošta drugo. Ja sam iz Baranje rodom i većina toga mi je poznata, ali cijela je glumačka ekipa oduševljena - ističe Katušin, naglašavajući kako je (i) stoga snimanje filma prolazilo bez problema. Snimali su, nastavlja, po desetak sati, a ostalo vrijeme cijela je ekipa (30-ak ljudi) uživala u baranjskim etno-eno-gastro blagodatima.

- Nema riječi kojima bi nahvalili baranjsku gastroponudu, a posebno su oduševljeni bili perkeltom od soma, pripremljenog u Kovač čardi. Respektabilnim su proglasili i baranjska vina odnosno rakiju - prepričava doživljaje tijekom dvotjednog snimanja u Baranji.

Cijelu priču potvrdila nam je i glumačka ekipa, koju smo zatekli na oproštajnom domjenku u krugu kneževačkog TOS-a, gdje ih je dočekala Melita Stojanović, članica uprave te tvrtke. Dio glumačke ekipe bio je smješten u popovačkom objektu Villa Mons Aureus, gdje je snimljen i dio priče.

Premijera u lipnju
- Baranja je prelijepa destinacija, bogata zanimljivim lokalitetima i lijepom prirodom te zasigurno zaslužuje biti prepoznata kao turističko područje jednako vrijedno kao i drugi popularni dijelovi Hrvatske te priželjkujem još puno ovakvih snimanja filmova i sličnih događaja, što će pridonijeti razvoju područja - istaknula je Kristina Kotromanović, direktorica tvrtke EK PRO, u čijem je vlasništvu ta baranjska ruralna vila, inače objekt s pet zvjezdica, koji nudi bazen, saune, spa-bazen i sve ostale sadržaje što gostima omogućuju željeni komfor, ali i privatnost, koju naši gosti traže i cijene. Snimanje filma omogućila je i Općina Popovac, koja je pomogla u ishođenju brojnih dozvola za snimanje te sufinancirala smještaj dijela ekipe. Premijera filma planirana je za lipanj iduće godine u Los Angelesu. Katušin kaže da mu je želja snimiti i film o Domovinskom ratu. Tvrdi kako ima potporu ministra branitelja Tome Medveda, vukovarskog gradonačelnika i raznih institucija. Već ima dio glumačke ekipe te bi snimanje moglo početi u lipnju 2021.

Ivica Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

77. FILMSKI FESTIVAL U CANNESU

Otkriven program i 19 filmskih naslova u utrci za Zlatnu palmu

2

UOČI 71. ZAGREBAČKOG FESTIVALA

Mia i Doris predstavile
spot za “Uzalud ti sve”

3

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre
najbolji je način da čuvamo
svoju folklornu tradiciju