Dome slatki dome
SNEAK PEEK - ŠTO NAM DONOSE NOVI JESENSKI TRENDOVI?

Prirodna harmonija, napredak tehnologije, ali i povratak u prošlost
Objavljeno 20. kolovoza, 2020.
Nakon vrućeg ljeta mnogi će se odlučiti osvježiti svoj dom te manjim ili većim preuređenjem pokušati dočarati jesen u svoja četiri zida.

Danas se, više nego ikad prije, prilikom uređenja doma stavlja naglasak na stvaranju mirnog i udobnog prostora za opuštanje.
Razmišlja se dugoročno i nabavlja kvalitetan namještaj koji će imati dugi vijek trajanja.
Prostorije se organiziraju tako da sve bude što praktičnije s naglaskom na funkcionalnost.
Sve više u modi su modularni komadi namještaja, jer uvelike pomažu organizaciji i pohrani stvari.
 Nema potrebe za velikim promjenama kako biste bili "in", dovoljno je da u svoj dom uklopite detalje nekih od trendova za jesen 2020.

Priroda

Budući da najšarenije godišnje doba poslovično uljepša prirodu, i vas može inspirirati da odaberete boje koje će krasiti vaš dom.
U interijerima će i ove jeseni vladati siva, pepeljasto zelena, plavozelene nijanse te svi zemljani tonovi.

Nije potrebno obojiti čitavu prostoriju u neku od tih boja, nego se može kupiti komad namještaja u odabranoj boji, primjerice dvosjed ili trosjed, kuhinjski ili kupaonski elementi, tepih, ručnici, a može se obojiti samo određen dio zida. Ako niste preveliki ljubitelj neke od ovih boja, no volite biti u trendu, tada možete samo nabaviti vaze ili zdjele u sivoj ili plavozelenoj boji i definitivno ćete biti trendi. Teksture i materijali kao što su pruće, rese i pliš, daju kontrast i toplinu hladnijim tonovima jeseni.
Stoga odaberite tepih u spomenutim jesenskim nijansama ili plišane prekrivače za trosjed ili krevet. Tako će vaš dom odisati toplinom, čak i kad se temperature spuste u nastupajućim mjesecima.
Jesenski ugođaj pomoći će stvoriti i oni nešto manji, ali jednako važni detalji i dekoracije, posebice kad je riječ o prirodnim materijalima.

Tehnologija

Osim prirode, nove kolekcije namještaja inspirirane su i tehnološkim inovacijama koje su neizbježne u dobu u kojem živimo i našoj budućnosti koja je svakog dana sve nepredvidivija.
Suprotno od toplih jesenskih, tu su hladne sive boje i metalno crna, koje podsjećaju na futurističke vizije našeg svijeta. Sukladno tome "in" su i materijali tih boja, poput kroma visokog sjaja,  kao i raznih drugih metala, posebice kad je riječ o stolovima, stolicama i okvirima, a pronalaze se i u detaljima koje koristimo u kuhinji i kupaonici.

Za blagovaonice preporučujemo okrugle stolove s metalnim detaljima, koji su sjajan kontrast s toplim bojama, posebice ako se kombiniraju sa sivim stolicama.
Geometrijski oblici sve su popularniji u interijerima, a inspiraciju nalaze u ekspresionizmu i apstraktnim umjetninama.
Ovaj trend omogućava vam da se poigrate s bojama i uređenju date dozu osobnosti. Posebice će se svidjeli ljubiteljima minimalističkog uređenja doma.

Prošlost

Onaj ultimativni osjećaj udobnosti često tražimo u poznatim elementima iz prošlosti, posebice kad je riječ o dizajnu. Već dugo je "in" vintage look namještaja, ali i detalji za uređenje interijera, a tako će biti i ove jeseni. Potraga za inspiracijom u prošlosti ogleda se u materijalima, oblicima i finalnom izgledu proizvoda.
Kad se poigrate s dizajnom iz prošlosti, to odaje osjećaj vrijednosti i dugovječnosti, a stvara modernu i ležernu lounge atmosferu.
 Uz pleteninu i trsku, tu su retrouzorci, mozaici, ali i specifične boje koje podsjećaju na 1970-e i 1980-e godine.
Riječ je o paleti koja je topla i ženstvena te odiše boemskim načinom života, ali je u isto vrijeme ugodna i smirujuća.
Primjerice, bogata ružičasta i tamnocrvena sjajno se mogu kombinirati s blagim i neutralnim bojama kao što su smeđa i boja pijeska, ali i s plavom.
Svoje mjesto pronaći će i sušeno cvijeće u trendi vazama od pruća ili drveta.
Prostor svoga doma ne trebate u potpunosti podrediti određenom stilu, nego možete koristiti samo određene elemente jednog stila, ili ih kombinirati.

Skladan i nesputan svijet prirode neprestano nas nadahnjuje u ukrašavanju našeg doma, što je vidljivo i u novoj kolekciji JYSKA.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike