Mozaik
PROGRAM HRT-ove "SUNČANE STRANE PRISAVLJA" U KOLOVOZU

Zanimljivi gosti, mnogo dobre glazbe i filmova
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

ZAGREB - HRT-ova "Sunčana strana Prisavlja" nastavlja sa svojim ljetnim programom od 16. do 19. kolovoza uz mnogo glazbe, filmove i zanimljive goste, te uz poštivanje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a.

Tako u nedjelju (16. kolovoza)  u 21 sat  sviraju Lili Gee, autorski projekt Lidije Graovac (Soul Fingers) i Miroslava Odaka, te velikogoričko/zagrebački indie pop rock bend Mel Camino, a u ponedjeljak (17. kolovoza) u 21 sat Tursiti i Marko Rudelić. Koncerti će se emitirati i na Trećem programu HTV-a.

U utorak (18.kolovoza) u 20 sati na HRT-ovu ljetnu pozornicu stižu predstavnici suvremene plesne scene: Žak Valenta uz učenice Škole za suvremeni ples Ana Maletić, koje su otvorile plesni program EPK s kultnom predstavom ''Hodačice'' – a sada otvaraju i plesnu Sunčanu stranu Prisavlja. S Martinom Nevistić, Koraljkom Begović, Ivom Nerinom Sibilom razgovaraju moderatorice emisije Katja Šimunić (urednica na Hrvatskom radiju) te Maja Njirjak (urednica emisije), a teme su plesni festivali i programi u vrijeme epidemije virusa COVID-19. Bit će prikazani inserti plesnih izvedbi, a video-razglednicom javljat će se i Jonathan Burrows, Joy Alpuerto Ritter te Marjana Krajač iz SAD-a. Potom slijedi koncert grupe Adastra, koji će također biti izravno prenošen i na HTV3.

U srijedu (19. kolovoza) u 21 sat nastupa Porinom nagrađeni glazbenik Tomislav Goluban, a uoči koncerta najavljena je emisija „Putovanje po mojoj sobi” u kojoj će gostovati Marko Pogačar, Hrvoje Ivančić, Maja Klarić, Davor Rostuhar i mnogi drugi. Voditelji kroz tu prisavsku večer su Vlatka Kolarović i Gordan Nuhanović, a razgovarat će se o putovanjima, virtualnim kretanjima, novim oblicima okrivanja svijeta. Nakon koncerta slijedi film „Posljednji kineski car”.

Ulaz je kao i do sada besplatan, a publika se treba prijaviti na e-adresu: suncana.strana@hrt.hr.

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike