Crna kronika
NASTAVLJENO SUĐENJE ZA TROSTRUKO UBOJSTVO

Vidio sam mladića s puškom u ruci
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
SPLIT


S​aslušanjem troje svjedoka nastavljeno je suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženom za teško trostruko ubojstvo u siječnju u Splitu. Od šestero pozvanih sudu su se odazvala tri svjedoka. Prvi je bio Ante Krajina koji se kobnog dana parkirao ispred svoje kuće, kada je vidio mladića kako šeta s kalašnjikovom u ruci. Od njega je bio udaljen svega desetak metara i dobro je vidio da je na sebi imao duge hlače, torbicu, crnu kratku kosu i bio je sam.


- Poslije sam čuo da se pojedinačno ispaljuje hitac, a potom i rafal. Već tada sam se popeo u stan. Ne znam odakle je taj mladić došao, samo znam da sam nazvao policiju i rekao im što sam vidio - kazao je Krajina.


Svjedokinja J.R. u to je vrijeme radila u kladionici, nekoliko metara od mjesta jednog od ubojstava. Rafale je čula oko 15.30 sati, a kada je pogledala kroz vrata kladionice na tlu je vidjela motor i muškarca koji se tresao. Kada je sve utihnulo izišla je i došla do ranjenog mladića te brzo pozvala Hitnu pomoć, izjavila je svjedokinja koja je sud zamolila za anonimnost.


Vrlo rječit na suđenju bio je Damir Šolić, Zavadlavov susjed, koji je imao dobar odnos s njim te je i dva dana prije ubojstava ručao s njim i njegovom obitelji. Svjedok je rekao da je Zavadlav 9. siječnja, kada je bio kod njega na ručku, bio u teškom psihičkom stanju, čak toliko teškom da mu je savjetovao da se javi liječniku, na što mu je optuženi pokazao nekoliko tableta koje pije.

"Na dan ubojstva bio sam s jednim prijateljem u kafiću blizu policije. Tamo je bio Stanislav, Filipov brat, i Filip. Stanislav mi je prišao i pitao znam li što se dogodilo u gradu te da je to učinio Filip", posvjedočio je Šolić. Naveo je kako je tada pristupio Filipu koji mu je rekao da je ubio tri čovjeka, ali da je on tom prilikom "bio potpuno nesvjestan". Izrazio je žaljenje što optuženoga nije odvezao psihijatru jer tada do ubojstava možda ne bi došlo. H
IMAO JE PROBLEMA S NEKIM MOMCIMA
Šolić se prisjetio i da mu je Filip prije tih događaja pričao kako ima problema s nekim momcima koji su mu stavljali nož pod vrat. I sam se, kaže, sjeća da su neki mladići dolazili na vrata Zavadlavova stana i prijetili mu ocu Anti zbog navodnog duga koji je ‘napravio‘ njegov sin Stanislav. Pročitan je i iskaz Milene Torlak, majke ubijenog Jurice Torlaka, koja je kobnog dana bila u šetnji, da su joj telefonski javili kako joj je sin ozlijeđen iz vatrenog oružja, pa je odmah krenula put Varoši. Sin joj je nekoliko sati kasnije umro u bolnici.
Možda ste propustili...

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

TRAGEDIJA KOD BELOMANASTIRSKOG PRIGRADSKOG NASELJA ŠUMARINA

Na gradilištu autoceste A5 poginuo radnik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi