Sport
SLAVONSKI DVOJAC UOČI STARTA DRUGE HNL: NK OSIJEK II

Priprema igrača za prvu momčad
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

Nakon više od pet mjeseci igrat će se i na drugoligaškim terenima. Koronavirus je zaustavio prošlu sezonu početkom ožujka i otad se više nije igralo.


Gotovo pola godine poslije Osijek II je na novom početku. Trener Igor Tolić u treću drugoligašku sezonu ulazi s ponešto izmijenjenim igračkim kadrom, ali s istim planovima i ambicijama. Bijelo-plavima rezultat nije u prvom planu, nego je naglasak na razvoju i pripremi igrača za prvu momčad. Naravno, jedini cilj je zadržati drugoligaški status. Liga kreće s 18 momčadi, od kojih će tri posljednjeplasirane ispasti na kraju sezone. Tako dugo razdoblje bez natjecateljskih utakmica sigurno otvara mnoga pitanja o formi igrača.


- Nama koji smo razvojna momčad to je priličan problem. No uhvatili smo određeni ritam kroz pripremno razdoblje i odigravanje kontrolnih susreta. I ove sezone naš glavni zadatak bit će prirpemanje igrača za visoke zahtjeve koje ima naša prva momčad. S obzirom na to da je pet-šest igrača već u procesu rada s prvom momčadi, na dobrom smo putu. Jasno, naša će se situacija s igračkim kadrom mijenjati iz kola u kolo, ovisno o potrebama prve momčadi - kaže Igor Tolić, trener Osijeka II.


Upravo zbog navedenih razloga još uvijek ne zna kojim će igračima raspolagati za nedjeljnu premijeru, na kojoj u Gradski vrt dolazi Orijent 1919 (19 sati).


- Tek nakon susreta prve momčadi sa Slaven Belupom imat ću jasniju sliku kim ću raspolagati za susret kojim otvaramo novu sezonu. Međutim, želimo nastaviti gdje smo proljetos stali. Tada smo uspjeli doći do dobre razine, što dokazuje i činjenica da nam je nekolicina igrača otišla u prvu momčad. Popunit ćemo svoje redove juniorima, a stalno smo u potrazi za mladim igračima iz drugih klubova koji bi se u perspektivi mogli razviti do razine koju zahtijeva naša prva momčad.


Prvi ovosezonski gost Gradskog vrta, riječki Orijenet 1919, ima malu prednost jer iza sebe ima dvije natjecateljske utakmice. Igrali su Riječani kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu protiv Istre 1961, u kojima nisu uspjeli.


- Dobra su momčad, koja je na granici Prve i Druge lige. Baš je utakmica u Puli, u kojoj su pobijedili, pokazala koliko su dobri. Imaju pozitivno ozračje, odličnog mladog trenera koji priču gradi oko lokalnih igrača, pa zbog toga imaju posebnu energiju. Bit će nam to odličan izazov na startu nove sezone. Očekujem zanimljivu utakmicu - zaključio je Igor Tolić.
Razvoj i napredak igrača opet će biti u prvom planu, a, naravno, dobri rezultati samo će olakšati taj put.


Dalibor Keler
Osijek II u nedjelju (19 sati) na otvaranju drugoligaške sezone dočekuje riječki Orijent 1919
Možda ste propustili...

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike