Osijek
LJETO U DOMU TEHNIKE

Izrađivali likove iz Star Warsa
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
I ovoga ljeta, od 20. do 28. kolovoza, đaci osnovnih škola slobodno vrijeme provode na kreativan način u Domu tehnike, gdje je Zajednica tehničke kulture grada Osijeka, u suranji s udrugama tehničke kulture, za njih organizirala čitav niz radionica.

Za našeg posjeta u petak na rasporedu su bile tri radionice: sastavljanje i programiranje LEGO modela, crtanje 3D olovkama i ukrašavanje stakla i radionica LINUX programskog sučelja za djecu.

"Rado dolazim ovdje, kod kuće je dosadno, a ovdje imam izobilje najdražih igračaka", rekao nam je Borna iz Osnovne škole Darda, a kojemu, kako kaže, nije nikakav problem svakoga dana potegnuti do Doma tehnike u Tvrđi. Sastavljao je, kao i ostatak sudionika ove radionice popularne LEGO Technic modele, konkretno borbeni brod Star Destroyer, iz popularne sage Star Wars.

Ništa manje zabavno nije bilo ni sudionicima radionice crtanja 3D olovkama. I tamo je na repertoaru, između ostaloga, bio Star Wars. Noa iz Osnovne Škole Antuna Mihanovića tako je izrađivao kiborga C-3PO-a, neizostavnog lika svih epizoda svemirske sage, a čija popularnost desetljećima ne jenjava.

Nešto dalje malo ozbiljnija priča. U radionici LINUX-a četvorica mladih informatičara naučili su sve o tom besplatnom operativnom sustavu.

Ljetna škola nastavlja se i idući tjedan radionicama 3D modeliranja i printanja, elektronike za djecu te školom letenja dronovima koja je već popunjena. Prijave za radionice mogu se izvršiti u tajništvu Doma tehnike, do popunjena skupina, na adresi Trg J. Križanića 1, svaki dan od 8 do 11 sati, ili na telefon 327-623 i e-mail ctkosijek@gmail.com. I. Alilović
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike