Regija
BEZ PROCESIJA

Mise i ispovijedi na otvorenom, ali maske i razmak su obvezni
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.
U Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji uložit će se svi napori da se maksimalno provedu sve propisane i preporučene epidemiološke mjere. Posebice se to odnosi na to da se izbjegnu dijelovi hodočašća u kojima je vjernički puk najviše fizički blizak, poput procesija, gdje je fizička distanca malena. Kod ispovijedi i drugih situacija s fizičkom blizinom, obvezno će se inzistirati na maskama i razmaku koji čin, kao što je ispovijed, to može dopustiti. Kada je riječ o čašćenjima kipova i svetih slika, ove godine neće biti čašćenja u obliku ljubljenja, fizičkog dodira kipa, slike i slično.

U Popovcu su zbog sigurnosnih razloga odustali od svih sadržaja, osim od uobičajene svete mise u 11 sati. U svetištu u Dragotinu mjesta za sjedenje bit će na dva metra razmaka, za ispovijed su obvezne maske, i to za obje osobe, a bit će osigurani i dezinficijensi", kaže župni upravitelj svetišta u Dragotinu.

Velik broj vjernika hodočasnika i ove će se godine okupiti u svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke, najstarijem svetištu na području Vukovarsko-srijemske županije i drugom po starosti marijanskom svetištu u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Bit će ukupno osam misa, uoči blagdana i na Veliku Gospu. Pripremljeno je deset ispovjedaonica. S.Ž./M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

2

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

3

DRŽAVNO POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE

Na prodaju 101,6 hektara,
početna je cijena 546.281 euro