Mozaik
NAJPRODAVANIJI ALBUMI U HRVATSKOJ

Kompilacije s hitovima Olivera Dragojevića na drugom i trećem mjestu
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

Ovog se tjedna na visoko drugo mjesto, i to čak s 13. mjesta, popeo album vječnog i legendarnog Olivera Dragojevića, "Kozmički Dalmatinac - Antologija 1975.-2005." (Croatia Records).


U spomenuta tri desetljeća svojeg predanog rada, vodeći hrvatski pjevač postao je (ali i ostao) sinonim za melodiju njegova rodnog dalmatinskog kraja. Bogati box-set, koji služi kao pregled njegove suradnje s vrhunskim i originalnim skladateljem Zdenkom Runjićem, sastoji se od čak 51 pjesme, a koje su podijeljene na tri CD-a: "Galeb", "Ljubavna pjesma" i "Svitanja". Slušajući taj album, prisjećamo se nezaboravnih hitova poput "Galeb i ja", "Ča je život vengo fantažija", "Skalinada", "U prolazu", "Karoca", "Čet‘ri stađuna" te mnogih drugih. Uz ovo izdanje pripremljena je i knjižica s tekstovima autora samog izdanja Dražena Vrdoljaka te velikim izborom fotografija. Fotografije su s jedne strane prikupljene iz arhive Croatia Recordsa, a s druge strane od pojedinih fotografa koji su vjerno bilježili Oliverov osobni život i profesionalnu karijeru.


Još jedan album Olivera Dragojevića ostvario je velik skok, na treće mjesto prodaje, s bogatom zbirkom "100 originalnih hitova: Oliver Dragojević". I na tom se albumu, koji čini sto originalnih pjesama iz Oliverova cjelokupnoga opusa, nalazi bar tridesetak skladbi iz pjesmarice Zdenka Runjića. Na njemu se može čuti po dvadeset pjesama na svakom od pet CD-a, a ujedno je i popraćen kratkim bilješkama Ivana Perišića. I ovaj album također izdaje diskografska kuća Croatia Records.


Sami vrh ljestvice ovog je tjedna pak okrunjen ljetnim i zabavnim albumom "CMC Festival Vodice: 2020", a album "Melodije hrvatskog juga: Opuzen 2020" prvi je put uopće dospio na top-listu prodaje albuma u fizičkom izdanju. Oba albuma izdaje diskografska kuća Croatia Records.


Kad je riječ o poretku prodaje stranih albuma, na prvo je mjesto došla pop-senzacija Harry Styles s albumom "Fine Line", koji na naše tržište donosi Menart. Drugo mjesto osvojio je povratak albuma "Honk: The Very Best Of "vječnih rokera iz benda Rolling Stones. Treći u nizu je album "Gogo Penguin", istoimenog glazbenog sastava, koji je ostvario pozamašan skok s čak 22. mjesta. Oba albuma na hrvatsko tržište donosi Universal Music Hrvatska.
Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća. T.K.
Sami vrh ljestvice ovog je tjedna pak okrunjen ljetnim i zabavnim albumom "CMC Festival Vodice: 2020"
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike