TvObzor
HBO: ARTEMIS FOWL

Novi Disneyjev film u režiji Kennetha Branagha
Objavljeno 14. kolovoza, 2020.

Artemis Fowl je 12-godišnji genijalac i potomak duge loze inteligentnih zločinaca. On se ubrzo nađe usred bitke protiv moćnih vila iz podzemnog svijeta koje su možda odgovorne za nestanak njegovog oca. Disneyjev novi film “Artemis Fowl” dostupan je na HBO GO-u od 9. kolovoza, dok će na HBO kanalu biti prikazan 23. kolovoza, u 20 sati.

“Artemis Fowl”, temeljen na popularnoj knjizi Eoina Colfera, fantastična je, očaravajuća pustolovina koja prati putovanje 12-godišnjega genijalca Artemisa Fowla, potomka duge loze kriminalnih veleumova, dok pokušava pronaći svog oca koji je misteriozno nestao. Uz pomoć svog vjernog zaštitnika Butlera Artemis kreće u potragu za njim i time otkriva drevnu podzemnu civilizaciju – nevjerojatno napredan svijet vila. Zaključivši da je očev nestanak na neki način povezan s tajnovitim, povučenim bajkovitim svijetom, lukavi Artemis smišlja opasan plan, toliko opasan da se na kraju nađe u opasnom ratu nadmudrivanja sa svemoćnim vilama.

Film je režirao Kenneth Branagh, a u glavnim ulogama su Ferdia Shaw, Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel i Adrian Scarborough, s Colinom Farrellom i Judi Dench.

”’Artemis Fowl’ doista je originalan. U izazovnim vremenima genijalni 12-godišnji zločinac izuzetan je suputnik. Pametan, duhovit i cool, odvest će vas u nove svjetove, upoznati vas s nezaboravnim likovima i miješati čaroliju s kaosom. Obitelj je za njega sve, tako da bi (iako to nikad ne bi priznao), bio podjednako ponosan kao ja što će obitelji diljem svijeta zajedno moći uživati u njegovim prvim nevjerojatnim pustolovinama na ekranu”, izjavio je redatelj Kenneth Branagh.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...