Sport
TRAGEDIJA U NJEMAČKOJ

Bol i nevjerica zbog
smrti Luke Lucića
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Mladi hrvatski nogometni reprezentativac, 16-godišnji Luka Lucić, poginuo je u Njemačkoj nakon naleta vlaka. Lucić je igrao za Stuttgarter Kickers, a za mladu hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

Luka se vozio na biciklu na Stuttgarter Straßeu kada je na njega naletio vlak na liniji U8 u Ostfildernu (Okrug Esslingen, Baden-Württemberg). Kako javlja njemačka policija, Lucić je išao iz smjera Ruita biciklističkom stazom s desne strane Stuttgarter Straßea. Na takozvanom Abendeckkreuzungu htio je prijeći željezničku prugu na prijelazu opremljenom trepćućim svjetlom, no niti je čuo niti je vidio vlak. Unatoč hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač vlaka nije uspio spriječiti sudar s biciklistom. Prilikom udara Luka je zadobio teške ozljede i morao je helikopterom biti prebačen do bolnice nakon što je od liječnika dobio prvu pomoć. No za nesretnog mladića nije bilo spasa, u utorak navečer umro je u bolnici.

Njegova smrt izazvala je bol i nevjericu ne samo u obiteljskom krugu nego i među mnogobrojnim prijateljima te kolegama nogometašima. Tehnički koordinator HNS-a za Njemačku Danijel Lučić za Fenix-magazin potvrdio jeovu tužnu vijest uz dodatak kako je Lukina obitelj slomljena zbog bolnog gubitka, a prijatelji i kolege duboko žale.

- Što reći nego - šokiran sam. Luka je bio u jednom kampu naše U-17 reprezentacije, pa onda s nama išao i na turnir u Španjolsku. Dokazao se kao velik potencijal, jako vrijedan dečko koji bi sigurno i u budućnosti bio u svim našim planovima - komentirao je hrvatski izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina, koji je obitelji izrazio sućut, a isto je učinio i HNS.

- Ne znam što bih uopće rekao o ovome, svima će nam nedostajati. Jako, baš jako mi je teško čitati ovakve stvari, kada na takav način odlaze naši mladi dečki. Ovo je velika tragedija, pogotovo za njegovu obitelj, sve koji su ga poznavali, ali, ponavljam, i za hrvatski nogomet. Kakav je bio Luka? Jako drag i vrijedan dečko, omiljen u grupi, odmah se odlično snašao u našoj reprezentaciji - dodao je Rukavina. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike