Sport
PRVENSTVO PRED VRATIMA, POJAČANJA NEMA

Osijekov napad u subotu će predvoditi - Josip Špoljarić
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Dolazak Miereza nije sporan, ali neće biti u kadru protiv Slaven Belupa

Nogometaši Osijeka će, prema svemu sudeći, premijerni susret sa Slaven Belupom u novoj prvenstvenoj sezoni odigrati bez igračkih pojačanja. Cijeli ovaj tjedan puno se govorilo o dolasku novih igrača, ali na kraju ni jedan posao neće biti realiziran do subote.

Mierez sigurno dolazi
No to ne znači da se transferi neće dogoditi. Primjerice, NK Osijek postigao je dogovor s Alavesom oko argentinskog napadača Ramona Miereza, pa bi on vrlo skoro trebao stići u Gradski vrt, ali prije nego što se posao završi, Argentinac treba proći i liječničke preglede. Ako na njima ne bude problema, on će sigurno u novoj sezoni predvoditi napad bijelo-pl avih. S Markom Tolićem zasad je"stand by", zbog problema s koronavirusom, koji se pojavio u redovima Lokomotive, a traju i pregovori oko odštete, tako da njegov dolazak još nije posve izvjestan kao Mierezov. U sjeni tih priča o pojačanjima trener Ivica Kulešević priprema momčad za prvenstveni start. Sada je sasvim jasno kako će se za taj susret s Koprivničanima morati osloniti na momčad koju je testirao na generalki protiv Puškaš Akademije, s tim što bi ona trebala biti pojačana ulaskom Petra Bočkaja, koji nije igrao u tom susretu.

- Bočkaj je jako važan igrač, čija nazočnost bitno mijenja stvari nabolje u našoj igri - rekao je Ivica Kulešević, trener nogometaša Osijeka.

Bočkaj je propustio posljednju utakmicu prošle sezone, protiv Lokomotive, zbog ozljede gležnja, a zbog istog razloga nije igrao ni protiv Puškaš Akademije, iako je, kako nam je dobacio u prolazu uoči te utakmice, mogao nastupiti, ali se zbog preventivnih razloga nije željelo reskirati. Njegov je gležanj još bolan, ali Pero je spreman stisnuti zube.

Prilika za Špoljarića
U okolnostima kada još nije stigao novi centarfor, za očekivati je kako će napad bijelo-plavih u subotu predvoditi Josip Špoljarić. Trener Ivica Kulešević imao je dosta strpljenja s njim u završnici prošle sezone i pokušavao mu pružiti što više prilika za igru. Nije sporan Špoljarićev nos za gol, ali očito ima problema s tremom kada igra na prvoligaškoj sceni. U dresu Osijeka II među drugoligašima "trpao" je bez problema, no u prvoj momčadi nikako da pronađe tu mirnoću. Možda mu krene baš u subotu. Taj susret bit će početak života bez Mirka Marića, što sigurno neće biti lako.

- Nema smisla naricati nad stvarima koje se ne mogu promijeniti. Marić je bio važan igrač za nas u više segmenata, ali moramo prihvatiti kako više nije s nama i krenuti dalje. Uskoro ćemo dobiti i novog vođu napada, a dotad vjerujem kako će Špoljarić biti sposoban odgovoriti zahtjevima na kvalitetan način - kaže trener bijelo-plavih.

Osim te vjere, da će Špoljarić proraditi, drugo mu i ne preostaje, a tek treba vidjeti kakve će taktičke odluke donijeti Kulešević. Ima nekoliko varijanti koje isprobava za susret s Koprivničanima, a jedna od njih je i formacija u kojoj bi Bočkaj dobio novu ulogu, u kojoj bi bio još bliže vratima.

Dalibor Keler
CAIMACOV U LJUBLJANSKOJ OLIMPIJI
U Gradskom vrtu nastavljaju posuđivati svoje igrače koji nisu u najužem izboru trenera Ivice Kuleševića za sljedeću sezonu. Nakon Mancea, Malenice i Kamenara na jednogodišnju posudbu u redove ljubljanske Olimpije otišao je mladi Moldavac Mihail Caimacov (22). Riječ je o zanimljivom veznom igraču kojem nedostaje pravih utakmica jer je iza njega duža pauza zbog ozljede križnih ligamenata. Caimacov bi u Olimpiji mogao dobiti prostor za igru jer tamo je šef struke Dino Skender, koji ga je trenirao dok je vodio Osijek II, pa dobro poznaje igračke vrijednosti Caimacova. Inače, Caimacov je nedavno produžio ugovor s NK Osijek do 2024.
prilika
ŠPOLJO TREBA DOKAZATI DA JE ZA PRVU LIGU
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini