Osijek
UNIKOM D.O.O. NAGRAÐUJE SVOJE KORISNIKE

Besplatna podjela komposta
prigodom placanja racuna
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Kompostiranje i recikliranje važni su postupci u gospodarenju otpadom, koje obuhvaća mjere prevencije nastanka i smanjivanja količine otpada, stoga je Unikom 2010. započeo primjenu novog sustava skupljanja komunalnog otpada, i to odvajanjem otpada na mjestu njegova nastanka, odnosno primarnom selekcijom otpada.

Rezultati analize količina i sastava komunalnog otpada u Gradu Osijeku pokazuju da je udio biootpada u sastavu miješanog komunalnog otpada gotovo 40 %. Osim građana, znatne količine biootpada prikupi i RJ Zelenilo, koji održava 200 ha zelenih površina u gradu Osijeku. Godišnja količina prikupljenog sirovog vegetacijskog otpada iznosi 4800 tona.

Zbrinjavanjem biootpada iz kućanstava i s javnih zelenih površina smanjuje se količina komunalnog otpada koji se odlaže na odlagalište Lončarica Velika.

Važnu ulogu u cijelom procesu gospodarenja biootpadom imaju i građani. Skupljeni biootpad odvozi se na kompostanu i postaje važna sirovina za dobivanje visokokvalitetnog komposta.

Stoga je Unikom odlučio nagraditi svoje korisnike, kojima prilikom plaćanja računa na blagajni Unikoma besplatno daruje vreću komposta I. klase.
 I. Alilović
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike