Osijek
ERNESTINOVO

Umirovljenici pomažu zajednici
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Umirovljenici iz Ernestinova osvrnuli su se na proteklih godinu dana rada. Mogu se, navodi predsjednica udruge Marija Matovac, pohvaliti mnogim aktivnostima među kojima su česti izleti te odlazak u Bizovačke toplice, a sredstva za prijevoz do tamo dodijeljena su im preko natječaja Osječko-baranjske županije i Općine Ernestinovo. Matovac navodi kako kupanje, plivanje, termalni bazeni i druženje znače mnogo za njihovo fizičko i psihičko zdravlje.

Umirovljenici su inače aktivni u zajednici, pa tako peku kolače za ernestinovačku Koloniju, podržavaju akcije darivanja krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek i Kliničkim bolničkim centrom Osijek - Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu. Uz sve aktivnosti za zajednicu uspiju misliti malo i na sebe, pa su za svoje potrebe kupili manji hladnjak, postavili pano za redovito obavještavanje članova o aktivnostima i fotografijama s događaja kao što je bilo kada su prigodnom zabavom obilježili Dan starih te održali priredbu u Vatrogasnom domu.

Kroz godinu dana od prošlog srpnja su sudjelovali kao partneri u projektu Šablone sjećanja u Maloj akademiji umjetnosti, pod vodstvom Milice Reinhart Tešankić, koja je sve to osmislila i realizirala.

- Kroz to smo s djecom surađivali u izradi boja, prenošenju vještina bojenja zidova, uređenja domova te na taj način pokušali približiti djeci današnje dobi kako se nekad živjelo i uređivala kuća, krečilo. Raduje nas i što upoznajemo našu Slavoniju i znamenitosti pa smo posjetili između ostalog i Ilok, te Đakovo, sjedište naše nadbiskupije, Ergelu lipicanaca, katedralu svetih Petra i Pavla, Strossmayerov park - prisjeća se Matovac.

Inače, pomažu svoje članove prigodnim bonovima za trgovinu, obilježavaju blagdane, peku kolače i druže se i tim prigodama poput Božića, Valentinova, organiziraju ples pod maskama. I nekim su ih aktivnostima zaustavile mjere zbog pandemije pa nisu mogli održati redovitu izvještajnu skupštinu. D. Pejić
Ernestinovački umirovljenici pomažu svoje članove prigodnim bonovima za trgovinu, obilježavaju blagdane, peku kolače...
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike