Osijek
NAKON INTERVENCIJE POKOŠENA AMBROZIJA

Na privatnoj parceli narasla više od metra
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Nakon što je nedavno upozorio na veliko područje pod ambrozijom u svojoj četvrti, dopredsjednik GČ-a "Industrijska četvrt" Zvonko Horvat opasnost od ovoga korova uočio je i na Sjenjaku. Objavom na Facebooku, uz videoclip koji ukazuje na oko metar i pol visoku ambroziju, pokrenuo je nadležne i problem je u najkraćem mogućem roku riješen.

- Jako mi je drago što je taj prostor sada pokošen, to više što je riječ o privatnoj parceli koja je donedavno bila pod visokom ambrozijom. Uz to, ondje su stambene zgrade i sigurno ima građana koji se bore s alergijom koja nosi itekako velike probleme. Zato sam sada zadovoljan, jer je Grad Osijek, a potom i Unikom, vrlo brzo reagirao - ispričao nam je Horvat, dodajući da bi se svakako trebalo pronaći učinkovito rješenje košnje ambrozije na privatnim parcelama o kojima vlasnici ne vode računa. Smatra da bi Unikom trebao pokositi takve površine, a potom bi vlasnicima trebali biti ispostavljeni računi, jer su polja pod ambrozijom, naglašava Horvat, izravna ugroza za građane koji se bore s alergijama u ovo doba godine.

Osim što izaziva 24-satno kihanje, curenje iz nosa i natečene oči, Horvat upozorava i na pojavu astme, što može biti itekako opasno. Zatoa se nada da će njegov apel, najprije za Industrijsku četvrt, a potom i u GČ "Novi grad" slijediti i ostali građani, odnosno pratiti nadležne službe.

- Bilo je dobro kad su prošle godine sve gradske četvrti i mjesni odbori javljali Unikomu gdje su površine pod ambrozijom. Oni kose javne površine, no svakako treba voditi računa o tome da su brojne privatne parcele pod tim korovom i da se vlasnici oglušuju na obvezu košnje – podsjeća Horvat. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana