Dome slatki dome
PRAVILA ZA ODRŽAVANJE

Čisti krovni prozori
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Pri čišćenju krovnih prozora potrebno je očistiti zračni filtar na otklopnom ventilacijskom preklopu, koji se nalazi na gornjem dijelu krila. Da biste održavali filtar, potrebno je zarotirati krilo u položaj za čišćenje, izvaditi spužvicu iz vodilice i vratiti ju nakon pranja. Filtar se pere običnim sredstvima za čišćenje. Dotrajalu spužvicu moguće je i zamijeniti na jednak način.

Vanjsko staklo jednostavno se čisti rotacijom krila za 180°. Da bi se vanjsko staklo moglo oprati, zarotirano krilo treba učvrstiti pomicanjem zasuna u prihvatnik na dnu bočnog okvira. Krilo je fiksirano i nije ga potrebno pridržavati – obje su ruke tako slobodne za čišćenje. Staklo se pere čistom vodom, a mogu se dodati i blaga, neabrazivna sredstva za čišćenje stakla. Najbolja je meka voda, a u područjima s tvrdom vodom dobro joj je dodati malo deterdženta ili obrisati svu suvišnu vodu nakon čišćenja. Staklenu površinu treba brisati čistom, mekom, glatkom krpom.

Lišće i ostalo što vjetar dopuše u opšav oko prozora potrebno je ukloniti jednom godišnje kako bi oborinska voda (ili led koji se topi) slobodno mogla otjecati, bez prelijevanja. Uz čišćenje opšava treba provjeriti i vijke na pokrovnim profilima prozora i stakla pa ih po potrebi dotegnuti. T.K.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

Najčitanije iz rubrike