Mozaik
CINESTAR KINA OTVARAJU SE 20. KOLOVOZA

Među prvim premijeram film “Tenet”, 27. kolovoza
Objavljeno 13. kolovoza, 2020.
Kapacitet dvorana bit će limitiran, a između gledatelja će biti prazna sjedala

Pet mjeseci od zatvaranja zbog pandemije koronavirusa, multipleks kina Blitz-CineStar od četvrtka, 20. kolovoza, ponovno otvaraju svoje dvorane uz poštovanje preporuka odgovornih tijela za kinoprikazivačku djelatnost. Kako se ističe u priopćenju, najveći domaći kinoprikazivač otvorit će napokon svoje dvorane nakon što je Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz suradnju s Ministarstvom kulture i medija i Blitz-CineStarom, pripremio odgovarajuće preporuke za poslovanje multipleks kina koje sigurnost posjetitelja i zaposlenika stavljaju na prvo mjesto i tako omogućuju opušteno uživanje u filmovima.

Online hrana i piće
Kinodvorane će biti otvorene uz sve potrebne mjere usmjerene na zaštitu zdravlja zaposlenika i posjetitelja kina, što podrazumijeva provedbu dezinfekcije te uspostavu novih higijenskih standarda, napominju iz Blitz-CineStara.

Planirane mjere dopunjene su i najnovijim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za kinoprikazivačku djelatnost. Tako će kapacitet dvorana biti limitiran, a online sustav prodaje ulaznica i blagajne automatski će blokirati prodaju jednog sjedala između dvije različite grupe gledatelja. "Na taj će način posjetitelji koji žele i kupuju ulaznice zajedno moći i sjediti zajedno, ali će od prvih susjeda biti odvojeni praznim sjedalom lijevo i desno", stoji u priopćenju. CineStar vodi računa i o rasporedu projekcija praveći veće razmake između početaka i završetaka filmova kako bi se smanjio broj potencijalnih posjetitelja u lobbyjima, gdje je preporuka fizičke distance o 1,5 metara. Također, za sve koji žele još bržu i sigurniju uslugu, CineStar od sada nudi mogućnost online kupnje hrane i pića istovremeno s kinoulaznicama, a koju će posjetitelji moći preuzeti na blagajni prije filma.

Novi filmovi
Za ponovni početak rada nakon petomjesečne stanke CineStar kina najavljuju bogat i uzbudljiv filmski program. U prvome tjednu nakon otvaranja publika će moći pogledati nekoliko premijera: eksplozivni psihološki triler "Bijesan" ("Unhinged"), s Oscarom nagrađenim Russellom Croweom u glavnoj ulozi, kao i beskrajno romantičnu i inspirativnu glazbenu priču "Još uvijek vjerujem" ("I Still Believe"). Za one najhrabrije tu je napeti horor "Brahms: Dječak II" ("Brahms: Boy II"), a za najmlađu su publiku u programu sinkronizirani animirani filmovi "Naprijed" ("Onward") i "Kapetan Sabljozubi i magični dijamant" ("Captain Sabertooth and the Magic Diamond").

Film s jednim od dosad najizdašnijih budžeta snimljen u Hollywoodu, dugoočekivani “Tenet”, koji potpisuje redatelj Christopher Nolan, u europska kina stiže ranije nego u američka, i to 27. kolovoza, a tjedan uoči premijere filma fanovi će moći uživati u globalnom eventu obilježavanja desete godišnjice od prikazivanja Nolanova filma “Početak” (“Inception”). Obiteljska sinkronizirana animacija “Crvencipelica i 7 patuljaka” (“Red Shoes and the Seven Dwarfs”), u programu je od 27. kolovoza, a u tjednu od 3. rujna CineStar najavljuje dugoočekivanu premijeru velikog Disneyjeva spektakla “Mulan”, te jezivi triler “Antebellum” producenta filmova “Get Out” i “Us”. Iz uprave Kinematografa Osijek doznajemo kako će svoja vrata uskoro ponovno otvoriti i osječko kino Urania, sukladno normalizaciji redovite distribucije novih filmova.

Tanja Kvorka
uskoro
OČEKUJE SE

OTVORENJE I

KINA URANIA
Možda ste propustili...

ODABRANO 15 LJEPOTICA IZ CIJELE HRVATSKE

Miss Universe: U finale se plasiralo i pet Slavonki

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

Najčitanije iz rubrike