Novosti
VELIKO PRIZNANJE KVALITETI DOMAĆEG PROIZVOĐAČA

Atest antivirusnog učinka Saponijinih proizvoda
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
U jeku stalnih mjera protiv širenja zaraze koronavirusom, pa i u očekivanju učinkovitog cjepiva protiv bolesti COVID-19, svakako je lijepa vijest da su dezinfekcijski proizvodi osječke Saponije dobili certifikat djelotvornosti protiv koronavirusa.


Nakon provedenih testiranja u laboratorijima "J. S. Hamilton", trećeg po veličini europskog laboratorija za ispitivanje hrane, hrane za životinje, voda, kozmetike, mikrobiološke čistoće objekata i uzorkovanje voda, Saponijini dezinficijensi za široku potrošnju (BIS Handysept - za dezinfekcijku ruku i Arf Dezi Clean za dezinfekciju i čišćenje vodoperivih površina) i cijela skupina proizvoda BIS (za dezinfekciju ruku zdravstvenog osoblja, djelatnika u prehrambenoj industriji i sve one koji manipuliraju hranom...) dobili su atest virucidnosti protiv koronavirusa.


- Do sada su ovi naši proizvodi imali dokazanu antimikrobnu djelotvornost, u 99,999 posto, što je također važno u prevenciji širenja koronavirusa, ali s ovim rezultatima ispitivanja s punim pravom i odgovornošću možemo komunicirati da proizvodi imaju i antivirusno djelovanje, što je u ovom trenutku najvažnije za kupce i potrošače - sa zadovoljstvom će dobivanje atesta za Glas Slavonije prokomentirati Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije.


Kako je riječ o relativno novim proizvodima, kreiranima u jeku epidemiološke borbe, to je velik uspjeh za Saponijin razvojni tim. To više što su ti proizvodi u širokoj uporabi na domaćem tržištu, i to upravo u zaštiti na brojnim žarišnim točkama, u domaćim bolnicama i zdravstvenim ustanovama, domovima umirovljenika, ali i u kućnoj uporabi.
Saponijini proizvodi tako su, u usporedbi s konkurentskim, za sada jedini atestirani, a to će biti i jasno naznačeno na njima kao dokaz kvalitete i učinkovitosti. Uz stručni ovaj će uspjeh zasigurno dobiti i potvrdu kroz ukupan financijski rezultat, što je na korist Saponije, ali i Osijeka i ukupnog osječko-baranjskog gospodarstva. D.Kuštro
Možda ste propustili...