Sport
MIRKO MARIĆ I SLUŽBENO BIJELO-CRVENI

Dirljiv oproštaj, Osijek će
zauvijek ostati dio mene
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
Marić će konkurenciju imati u Dancu Gytkjaeru, koji je stigao iz poljskog Lecha

Benvenuto Mirko! Poručili su iz AC Monze, nakon što je dojučerašnji napadač bijelo-plavih i službeno postao bijelo-crveni, potpisavši ugovor za talijanskog člana Serie B do 30. lipnja 2025. godine.

Na službenoj stranici AC Monze navode kako je Mirko rođen 16. svibnja 1995. godine, u Mostaru, u Bosni i Hercegovini, ali kako se radi o naturaliziranom Hrvatu s dvostrukom putovnicom. Za BiH je igrao u mlađim uzrastima, a nakon toga odlučio se za dres Hrvatske za koju ima četiri nastupa u U-21 reprezentaciji, a zabilježio je i dva nastupa za A reprezentaciju (oba na turniru u Kini, gdje je pod vodstvom Ante Čačića nastupila momčad sastavljena uglavnom od igrača iz HNL-a). Tada još kao član Lokomotive, gdje je stigao kao posuđeni igrač iz zagrebačkog Dinama koji ga je otkupio od Širokog Brijega, ali za "modre" nikada nije zaigrao. U Osijek je stigao u ljeto 2017. godine iz mađarskog Videotona, a u bijelo-plavom dresu postigao je ukupno 53 pogotka. Nakon potpisa Marić je videopozivom zahvalio i svim navijačima Osijeka i Osječanima.

Tri divne godine
- Dragi Osječani! Divno mi je bilo u ove naše zajedničke tri godine. U Osijeku sam igrao najbolji nogomet, uspio na terenu i, što je najvažnije, stekao jako mnogo prijatelja. Osijek će uvijek ostati dio mene i uvijek ću rado dolaziti u grad koji mi je prirastao srcu. Sretno bijelo-plavi - poručio je Marić kojemu će u idućih pet godina, vjerujemo, često na usnama biti "Forza Monza". Uostalom, upravo su to riječi koje je izgovorio novinarima kada je privatnim zrakoplovom Silvija Berlusconija, vlasnika AC Monze, sletio u grad poznat inače po Formuli 1, ali dolaskom nekadašnjeg premijera, vlasnika i tvorca velikog Milana imaju velike ambicije i u nogometu.

- Vjerujem u ovaj projekt i želim s Monzom ući u Serie A. U Hrvatskoj ima mnogo ljubitelja talijanskog nogometa, mnogi nogometaši sanjaju o tome da zaigraju ovdje - rekao je Marić, koji je otkrio kako su mu uzori upravo igrači koji su ostavili traga "na čizmi" Pippo Inzaghi, Paolo Maldini, Ibrahimović i Ronaldinho.

4,5 ili 6.5 milijuna?
Inače, talijanski portal specijaliziran za transfere Tuttomercato, i dalje tvrdi kako transfer iznosi 4,5 milijuna eura, dok izvori iz Gradskog vrta navode 6,5 milijuna eura. Marić vjeruje kako i u Serie B može doći do majice s crveno-bijelim kvadratićima.

- Naravno da mi je želja dobiti poziv u hrvatsku reprezentaciju. Ako budemo pobjeđivali, zašto ne.

Inače, AC Monza prvo je kupovala napadače. Prije Marića pristupio im je iskusni 30-godišnji danski napadač Christian Gytkjær, koji je u Monzu stigao iz poljskog Lech Poznana (novi klub Osijekovog vratara Marka Malenice, nap.a). U dresu Lecha postigao je protekle sezone 24 pogotka, a u dresu danske reprezentacije zabilježio je devet nastupa. On je svoje predstavljanje odradio prije Marićevog, i to na čuvenoj autopisti u Monzi, gdje se vozi i utrka Formule 1 za Veliku nagradu Italije. Nakon napadača novi gazde u pregovorima su s dovođenjem središnjih braniča, pa su tako na korak do Monze Antonio Barilla iz Parme, i Giulio Donati iz Leccea.

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike