Sport
U GRADSKOM VRTU RADI SE U TIŠINI

Mierez i Tolić pojačat će “vatrenu moć” bijelo-plavih
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Pitanje je trenutka kada će NK Osijek potvrditi dolazak tandema

Iz Gradskog vrta još uvijek nema "bijelog dima" kada je riječ o dolascima igrača koji bi trebali pojačati momčad NK Osijek. Prema dostupnim informacijama, samo je pitanje trenutka kada će NK Osijek i službeno potvrditi da su prve laste ovog ljeta sletjele u njegove redove.

Riječ je o Marku Toliću, ofenzivnom veznjaku Lokomotive, i argentinskom napadaču Ramonu Mierezu, kojeg se oni koji pozornije prate HNL sjećaju iz sezone 2018./19., kada je nosio dres Istre 1961.

Stara "ljubav"
Te je sezone u dresu pulskog kluba zabio devet pogodaka i tomu dodao pet asistencija, a već tada su Osječani na njega bacili oko. Međutim, nakon te sezone španjolski prvoligaš Alaves, koji ima vlasništvo nad Istrom 1961, odlučio ga je otkupiti od argentisnkog Tigera za 2,2 milijuna eura. Mierez je kompletan napadač, o tome nema spora, no kvaka je u tome što je znao imati problema s ozljedama. I dok je bio u Puli, a, čini se, i prošle sezone, koju je proveo na posudbi u španjolskoj drugoj ligi u redovima Tenerifa. Tamo je odigrao 20 utakmica od 42 i postigao samo jedan pogodak. Kako god bilo, taj je posao već dogovoren i sada samo treba pričekati službenu potvrdu okončanja posla, točnije, da Mierez potpiše ugovor s bijelo-plavima i dobije svu potrebnu dokumentaciju kako bi ga se moglo registrirati. Ako se sve okonča prema planu, značilo bi to da je NK Osijek uspio realizirati posao koji je odavno želio, ali u prvom navratu financijski uvjeti nisu bili prihvatljivi. Sada je Mierez, valjda, jeftiniji. Dakle, napad bijelo-plavih sljedeće sezone najvjerojatnije će predvoditi igrač iz Južne Amerike, samo što neće doći iz Paragvaja, nego iz Argentine.

Tolić čeka rasplet
Slična se priča vrti i oko dolaska Marka Tolića iz Lokomotive. Navodno je s igračem postignut dogovor, ali se onda u sve upetljao koronavirus, koji je usporio realizaciju posla. Naime, u redovima Lokomotive jedan je igrač imao pozitivan test na koronu pa su UEFA i HNS stopirali ulazne transfere u redove zagrebačkog kluba. S Kajzerice su odmah reagirali pa su zatražili i stopiranje izlaznih transfera dok se situacija s koronavirusom u njihovim redovima ne riješi. Naravno, ta je situacija usporila finalizaciju posla, no u Gradskom vrtu se nadaju kako će ipak sve biti okončano prema njihovim planovima.

Ako Osijek angažira ta dva igrača, znatno će popraviti svoju "vatrenu moć". Mierez se odlično snalazi u kaznenom prostoru, pravi je centarfor i kao takav posebno bi mogao biti koristan u susretima sa suparnicima koji igraju defenzivnije. Takav jedan "razbijač" u kaznenom prostoru znao je nedostajati prošle sezone. Što se, pak, Tolića tiče, on je prava "desetka". Fine tehnike, opasan iz drugog plana, a sposoban je i "podvaliti" pravu loptu. O tome će najbolje reći njegova prošlosezonska statistika, jer je u HNL-u zabio 11 pogodaka i tomu dodao pet asistencija. I još jedan jednako važan detalj - riječ je o igračima koji tek trebaju dati svoje najbolje partije, jer Mierez ima 23 godine, a Tolić je samo godinu stariji.

Dalibor Keler
JOŠ DVIJE ŽELJE IVICE KULEŠEVIĆA
Napad i ofenzivni vezni nisu jedine želje bijelo-plavih i njihova trenera Ivice Kuleševića u ovom prijelaznom roku. To su samo prioriteti koje je trebalo promptno riješiti, jer je na ostalim pozicijama Osijek dobro pokriven za početak sezone. No nastavit će se aktivnosti na ljetnoj nogometnoj tržnici, koja je otvorena do sredine listopada. Osijek će nastaviti s potragom za pojačanjima, a posebno će pratiti igrače koji igraju na pozicijama zadnjeg veznog i lijevog beka. Očekuje se kako će igrački kadar za novu sezonu biti kompletiran uoči starta u 2. pretkolu Europske lige, koji je na rasporedu 17. rujna. Naravno, poneki transfer moguć je i nakon tog datuma, jer će ostati još mesec dana do isteka prijelaznog roka. Što se odlazaka tiče, zasad nema naznaka da će još neki od stožernih igrača napustiti osječku svlačionicu. No postoje igrači koji nisu u prvom planu, koje bi u Gradskom vrtu bili spremni transferirati ili poslati na posudbu. No prije negoli se odluče na takav potez, trebat će im pronaći adekvatnu zamjenu.
sve dogovoreno
OSIJEK POJAČANJA TRAŽI PO JUŽNOJ AMERICI
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike