Sport
BSK AMBICIOZNIJE KREĆE U SVOJU TREĆU DRUGOLIGAŠKU SEZONU

Borba za ostanak je prošlost, u Bijelom Brdu spremni su za nove iskorake i viša mjesta
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.

Nakon s(p)retnog premijernog ostanka u Drugoj HNL i prošlosezonske najave stabilizacije na toj natjecateljskoj razini u trećem ciklusu bjelobrdski BSK želi se posve afirmirati na toj nogometnoj mapi. Za tu je misiju zimus doveden provjereni trener s prvoligaškim iskustvom Tomislav Steinbrückner, kojeg je COVID-19 zaustavio da pokaže kako je BSK klub koji ima sve preduvjete za život u drugoligaškoj konkurenciji.


Korona je prekinula prošlo prvenstvo, a Bjelobrđani novo počinju ovoga četvrtka, kada gostuju u Zagrebu kod momčadi Dinama II. Tijekom ljeta bilo je promjena u klubu u odnosu prema prošlom prvenstvu, žuto-plavi dres neće više nositi Litavac Edvinas Kloniunas (vratio se u domovinu), Andrej Kovačić (Belišće), Marko Žuljević (Vihor, Jelisavac) i Duje Batinić (Đakovo Croatia), a odustalo se od još neviđenoga Nigerijca Nansela Selbola i stalno ozlijeđenoga Novosađanina Danila Kovačeviča, ali svlačionica se čini moćnijom nego prije sedam-osam mjeseci, kada su s trenerom stigla i pojačanja. Ovoljetnima bi se mogla okarakterizirati Matija Mišić (Sered, Slovačka), povratnik Josip Čikvar (Međimurje, Vihor), Argentinac Valentin Alvarez (Split), Ivan Lozić (Familicao, Portugal), Bruno Župan (Đakovo Croatia) i dojučerašnji junior Osijeka Kruno Vuksan, a nedvojbeno će se moći računati i na Mirana Horvata, koji se, nakon ozljede koljena i 17 mjeseci izbivanja, uspješno vratio na teren. U Bijelom Brdu se nadaju bar još jednom igračkom pojačanju kako bi se kadar posve ekipirao i bio sposoban za viša mjesta u redoslijedu od prethodne dvije drugoligaške sezone, kada je BSK boravio u donjem dijelu poretka. Tu ambiciju na duge staze logistički je potkrijepio dugogodišnji predsjednik Jovo Vuković uloživši znatna sredstva u rekonstrukciju postojećeg zdanja, čije je veliko finale upravo u tijeku, jer se na mjestu glavnog travnjaka, jako nepogodnog, postavlja umjetni, koji će zadovoljavati i kriterije za međunarodne utakmice. Zbog toga su prve dvije za bodove Bjelobrđani u gostima, a otvorit će novu sezonu u četvrtak nastupom kod druge momčadi zagrebačkog Dinama.

- Radili smo ljetos puno i naporno, ali je uvijek, a posebice na startu, nepoznanica koliko hoćeš u postojećoj konkurenciji. Vjerujem da će, kako vrijeme odmiče, to biti još bolje iako su zaključni pripremni susreti već išli u tome smjeru. Ima dosta novih igrača, koji se trebaju uklopiti, a i imali smo problema s ozljedama, tako da trenutačno ne znam na čemu smo. Optimizma i vjere mi, međutim, ne nedostaje, tako da ne razmišljam o novoj borbi za ostanak, nego kako se priključiti najboljima. Klub je u međuvremenu organizacijski stasao i postao poželjno odredište mnogima, tako da smo došli u priliku koga prigrliti odnosno odbaciti. Ciljano smo dovodili potreban profil igrača, koji uz to neće narušiti vrlo dobru atmosferu u svlačionici, a nadam se da to neće ni predstojeći rezultati na startu novoga ciklusa. Uvodno imamo uzastopna gostovanja kod vrlo kvalitetnih momčadi te će nam to biti dobar orijentir (ne)učinjenoga tijekom ljeta, iako će ukupno biti 34 testa - najavio je bjelobrdski strateg treću drugoligašku sezonu kluba s istoka Hrvatske. D. Lekšan
U momčadi je niz promjena u odnosu prema prošloj sezoni
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana