Osijek
GRAĐANI UZALUD ZVALI EPIDEMIOLOGE

Usred pandemije ZZJZ-u “pala” telefonska centrala
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije suočio se u ponedjeljak s prilično nezgodnom situacijom, kada im je u jeku epidemije "pala" telefonska centrala. To znači da je ova ustanova ostala bez više od 30 telefonskih linija, zbog čega je i velik dio građana ostao zbunjen nemogućnošću dobivanja ove ustanove, posebice epidemiologa na broj 031-225 - 717. Inače, ZZJZ ovu je informaciju odmah objavio i na svojoj web-stranici.

- Riječ je o izvanrednom kvaru kojemu još ne znamo uzrok. Naime, centrala je stara samo dvije godine, i do kvara je došlo u ponedjeljak, a vjerujemo kako će sve biti riješeno u roku od jednoga ili dva dana, jer je popravak u tijeku. Što se tiče testiranja na bolest COVID-19, uzimanje uzoraka je svakodnevno od 8 do 10 sati, i dovoljno je doći u našu ustanovu u Krežminoj ulici i stati u red. U slučaju da plaćate sami, uputnica vam ne treba, naglašava ravnatelj ustanove Zlatko Pandžić.

No, recimo kako je dio građana i dalje zbunjen i luta oko infomacija o koronavirusu i testiranju, pa zamjeraju ZZJZ-u što nije uveo i dodatne mobilne linije vezane uz informacije o testiranju. - Iskreno nisam znala da je ZZJZ-u "pala" centrala. Tako sam na jedan broj zvala 16 puta, a na drugi 24 puta. Kada bih i dobila broj 225-717 veza bi pukla. Sve ostale županije uvele su i mobilne telefone, samo mi imamo isključivo fiksne linije. Zbog ostavinske rasprave u drugoj državi prijeko mi je potreban test na bolest COVID-19, odnosno da sam negativna, a koji sam spremna sama platiti. Osobno sam zvala i Stožer civilne zaštite, gdje su mi samo rekli da zovem ZZJZ i nisu dopustili niti da kažem da ih ne mogu dobiti, nego su samo spustili slušalicu. Čak sam zvala i svoju liječnicu obiteljske medicine koja mi također nije mogla pomoći. Mislim da bismo u ovoj situaciji svi morali biti fleksibilniji i spremniji na jednostavnije komuniciranje - naglašava Osječanka Zdenka Fundak.
N. Z. Eberhard
Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike