Novosti
ZAGREPČANI PRIJAVILI POTRES, SEIZMOLOŠKI CENTAR DEMANTIRA

Avioni HRZ-a probili zvučni zid
Objavljeno 12. kolovoza, 2020.
Brojni su Zagrepčani nešto prije 15.30 sati prijavili da su osjetili potres. Međutim, čini se da se radilo samo o probijanju zvučnog zida u sklopu redovite letačke aktivnosti Eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, prenosi televizija N1.

Oko 15.30 sati Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) objavio je na Twitteru da su iz Zagreba stigle dojave građana o potresu. Međutim, brzo se ispostavilo da ipak nije riječ o potresu, nego o redovnoj letačkoj aktivnosti Eskadrile lovačkih aviona HRZ-a.

Kako je objavljeno na stranicama Ministarstva obrane Republike Hrvatske, tijekom utorka, a u okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, piloti 191. Eskadrile lovačkih aviona u vremenu od 15 sati provodit će redovite letačke aktivnosti tijekom kojih je moguće probijanje zvučnog zida.

"Letovi će se provoditi na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije, na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera", priopćili su iz Ministarstva obrane.V.T.
Najčitanije iz rubrike