Novosti
BIVŠI MINISTAR:

U najavljenoj reformi policije ništa nije novo
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.
Predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić rekao je u utorak da u najavljenoj reformi policije nema "ništa novo", pozdravivši što će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović "napokon iz skladišta izvući nešto što je prije šest godina napravljeno". "Radi se o kolosalnoj reformi koja je prema njegovim izjavama svedena na kameru koja će snimati policijsko postupanje i na osobne iskaznice", komentirao je Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova u Vladi Zorana Milanovića.


Ustvrdio je da je problem kod ministra Božinovića taj da je "ili loše brifiran, ili loše informiran, ili laže". Poručio je i da neće dopustiti "neistine da si ogolio policiju, ili da nisi sa svoje strane radio najbolje u interesu građana". "Pozdravljam to što će Božinović napokon iz skladišta izvući nešto što je prije šest godina napravljeno, cijela infrastruktura napravljena, svi softveri koji mogu pratiti policijsko postupanje. Tada će biti sigurniji građani, ali i policajci da neće biti u problemu oko zakonitosti postupanja", rekao je Ostojić, ističući da u najavljenoj reformi "apsolutno ništa nije novo". "Čip je na osobnoj iskaznici i na njega možete staviti što god hoćete, a to radi tvrtka AKD. Preduvjet su baze koje su osigurane kroz davno završene i napravljene projekte. Tu ne vidim nikakvu reformu, posebice policije", rekao je. Poručio je i da osobna iskaznica ne pripada u policijski dio posla, nego upravni "a tko će ih distribuirati i kako ćete doći do njih, nije apsolutno nikakva reforma".
Što se tiče kamere za postupanje, Ostojić je rekao da prije šest godina MUP nije samo nabavio kamere za policijsko postupanje za 200 službenika, nego je pripremio i svu drugu infrastrukturu koja ide uz to. Vezano uz to što se kamere prikazuje kao zastarjele, poručio je da je "naravno zastarjelo ono što ste 2016. uskladištili i bilo bi suludo govoriti u ovom trenutku da se radi o najboljim uređajima".H
Možda ste propustili...

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore

20. TRAVNJA U HOTELU SHERATON U ZAGREBU

Predstavljanje uglednih škola