Sport
AKTIVIRALI SE I KOŠARKAŠI VRIJEDNOSNICA OSIJEK

Kujundžića čeka težak posao,
građenje momčadi od temelja
Objavljeno 11. kolovoza, 2020.

Novi tjedan donio je i okupljanje košarkaša s Drave koji počinju s pripremama za nastupajuću premijerligašku sezonu koja bi trebala startati 19. rujna. U ranom terminu (9 sati) obavljena je prozivka u Vrijednosnicama Osijek, za koje će nastupajući ciklus biti pun izazova, ali i nepoznanica.

Naime, dovoljno je baciti pogled na roster Vrijednosnica Osijek koji je doživio velike, možemo reći i radikalne promjene. Od onih koji su sredinom ožujka bili pod paskom trenera Domagoja Kujundžića, nema čak sedam igrača, od kojih su šestorica imala ozbiljne uloge. No, znalo se još za vrijeme koronastanke da u dresu "brokera" nećemo više gledati Bašića, Ćorića, Buljevića, Šarenca, Sigkounasa, kao ni mladog Vukovića te Darlinga, koji je prije tjedan dana transferiran u Australiju. Bio je to ujedno i jedini izlazni transfer kluba koji je preko ljeta doveo i petoricu novih igrača u svlačionicu. Odreda je riječ o mladim i neafirmiranim imenima, no bilo je jasno da zbog smanjenog proračuna Uprava neće dovoditi i neka iskusnija premijerligaška imena, što je bila namjera. Jasno je da trenera Kujundžića čeka rudarski posao, građenje momčadi od samih temelja.

- Kriza je globalna, nije samo u našim redovima, zato je bilo za očekivati da ćemo u slaganju rostera gledati prema mladim igračima željnim dokazivanja i napretka. Mislim da smo ranijih sezona pokazali da se kod nas može napraviti kvalitetan individualni napredak. Onaj momčadski, pak, zavisit će od mnogo toga, pa je sada još prerano govoriti o nekim detaljnijim planovima i ambicijama. Treba vidjeti kako će se ekipirati i ostali klubovi, vidjeti kako će to izgledati kada krenu utakmice. Gledat ćemo naše posle i nastojati izvući maksimum iz ovoga mladoga kadra - kaže trener Kujundžić, kojemu će u radu asistirati Marko Mandić. Prvi tjedan naglasak će biti na vježbama snage, a za dva tjedna na red bi trebale doći i prve prijateljske provjere. Neće ih biti lako realizirati, ali one su nužne, jer treba uigrati što brže i bolje novi kadar.

U njemu je pet novih imena, a to su Luka Špehar, Pavao Paić, Đorđe Topalović, Vito Porobić i Amerikanac Dylan Fraye, koji se ubrzo trebaju priključiti suigračima, a to su i dalje: Antonio Jordano, Robert Kujundžić, Arijan Lakić, Franco Filipović, Martin Vedriš te juniori Tadej Tomljanović, Petar Mikolčević, Pavao Pšihistal i Ivan Jelavić.
N. Benčina
Roster brokera ovo je ljeto doživio znatne promjene, jer bilo je niz odlazaka, ali i dolazaka
Najčitanije iz rubrike